E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26447
Lasīšanai: 2 minūtes
3
3

Kāds ir atbalsts bērniem ar invaliditāti

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. jūnijā, 2022
Inna

Labdien! Mums ir bērniņš, kuram ir invaliditāte un īpaša kopšana. Bērnam ir pilni četri gadi (palika aprīlī). Vai mūsu bērniņam ir kāds atbalsta plāns, kas viņam pienāktos? (Asistents, aprūpes pakalpojums vai pavadonis?)

A
atbild:
13. jūnijā, 2022
Lidija Dārziņa
LV portāls

Bērniem, kuriem ir īpašas kopšanas atzinums no Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas (VDEĀVK), ir pieejams asistenta pakalpojums līdz 80 stundām mēnesī vai līdz 100 stundām, ja regulāri apmeklē ārstniecības un rehabilitācijas institūcijas.

Pavadoņa pakalpojums (60 stundas mēnesī), kam nepieciešams VDEĀVK atzinums, paredzēts bērniem, kuri nesaņem asistenta pakalpojumu, bet kuriem ir nepieciešams atbalsts pārvietoties ārpus mājokļa.

Ja ir īpašas kopšanas atzinums no VDEĀVK, var saņemt aprūpes pakalpojumu – līdz 80 stundām mēnesī. Sociālais dienests pēc pašvaldībā noteiktajiem kritērijiem konstatē aprūpes pakalpojuma nepieciešamību un apjomu, ja ģimene nodarbinātības vai citu objektīvu iemeslu dēļ nevar nodrošināt bērna aprūpi un uzraudzību nepieciešamajā apjomā.

Par pakalpojumiem bērniem ar invaliditāti un to, kāds atbalstu jūs varat saņemt, jāinteresējas pašvaldības sociālajā dienestā.

Labklājības ministrijas mājaslapā ir pieejama informācija par pabalstiem bērniem ar invaliditāti, kā arī informācija par atvieglojumiem.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas