E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26208
Lasīšanai: 2 minūtes

Slimības lapas A apmaksa pēc ilgstošas prombūtnes

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. maijā, 2022
Sindija

Labdien! 26.05. beidzas BKA, bet veselības apsvērumu dēļ darbā uzreiz atgriezties nav iespējams. Darba devējs vēlas, lai ar 27.05. izņemu pāris uzkrātas atvaļinājuma dienas un tad atveru slimības lapu. Kā šādā situācijā tiks veikts aprēķins par slimības lapu? Jo vispirms vēlējos ar 27.05. atvērt darba nespējas lapu.

A
atbild:
18. maijā, 2022
Zaida Kalniņa
LV portāls

Darbnespējas lapas A apmaksas aprēķinam tiek piemērota darbinieka vidējās izpeļņas aprēķins. Jūsu situācijā vidējā izpeļņa tiks aprēķināta atbilstoši Darba likuma 75. panta otrajai daļai: “Ja pēdējo sešu vai vairāk mēnešu laikā darbinieks nav strādājis un viņam nav izmaksāta darba samaksa, vidējo izpeļņu aprēķina no darba samaksas par darbu sešos kalendāra mēnešos pirms attaisnotās prombūtnes perioda sākuma.”

Slimības naudu darba devējs maksā par pirmajām deviņām darbnespējas dienām, savukārt no desmitās slimības dienas tiek izsniegta slimības lapa B un turpmāk to apmaksā valsts VSAA personā. To nosaka Ministru kabineta noteikumu Nr. 152 “Darbnespējas lapu izsniegšanas un anulēšanas kārtība” 13. punkts”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 43 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas