E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26183
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
2
2

Īres maksas grozīšana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. maijā, 2022
Anonīms

Labdien! Šobrīd īrēju dzīvokli ar pazīstamu cilvēku starpniecību. Situācija šāda: novembra beigās aizbraucām apskatīties dzīvokli un turpat uz vietas teicām, ka ņemsim, īpašniece teica, ka neko daudz neprasīs, jo dzīvokli nekā daudz nav (nebija ne dīvānu, ne gultas, ne veļasmašīnas). Jau kopš 1. decembra esam līgumu noslēguši, un noteiktā īres maksa bija 160 eiro, bet 1. maijā saimniece brīdināja, ka ar jūniju pacels īres maksu par 70 eiro, tātad būs jāmaksā 250 eiro. Bet iemesls tāds, ka zāles dārgas kļuvušas un viņai nepietiek ar 160 eiro. Mums līgumā nav punkta, kurā teikts, ka īres maksu var grozīt/mainīt. Ko šādā situācijā darīt? Vai saimniece var mainīt īres maksu?

A
atbild:
06. maijā, 2022
Inese Helmane
LV portāls

Dzīvojamo telpu īres likuma 6. pants noteic, ka dzīvojamās telpas vienīgais lietošanas pamats īrniekam ir rakstveidā noslēgts dzīvojamās telpas īres līgums, bet apakšīrniekam – rakstveidā noslēgts dzīvojamās telpas apakšīres līgums.

Dzīvojamās telpas īres līgumā iekļaujams dzīvojamās telpas īres līguma termiņš, dzīvojamās telpas īres maksas apmērs, tās maksāšanas kārtība un termiņi, īres maksas grozīšanas nosacījumi un kārtība u. c.

Savukārt 10. pants paredz, ka dzīvojamās telpas īres līguma darbības laikā īres maksu var grozīt tad, ja šajā līgumā ir paredzēti īres maksas grozīšanas nosacījumi un kārtība.

Tātad, ja īres līgumā uz noteikto termiņu nav paredzēti īres maksas grozīšanas nosacījumi un kārtība, tad vienpusēji īres maksu grozīt nevar.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas