E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25797
Lasīšanai: 2 minūtes

Atbildība par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. martā, 2022
Dagnija

Labdien! Vēlos noskaidrot, kāds sods draud drauga brālim, par braukšanu reibumā, 2,67 promiles, bez vadītāja apliecības. Viņam nav beidzies jau iepriekš piespriestais sods (noņemta vadītāja apliecība uz 5 gadiem, līdz soda izciešanai palicis pusgads), brauca ar savu auto. Cik saprotu, auto konfiscēs, kas arī būtu saprātīgi, jo turpina braukt. Lēmumā par drošības līdzekļu piemērošanu minēta 262. p. 1. d. un 312. p. 2. d.

A
atbild:
13. aprīlī, 2022

Krimināllikuma 262. panta 1. daļa nosaka: par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību (transportlīdzekļa vadīšanas tiesības noteiktā kārtībā nav iegūtas vai ir atņemtas) un ja vadītājs atrodas alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem.

Savukārt likuma 312. panta 2. daļa paredz: par izvairīšanos no brīvības atņemšanas vai tiesību ierobežošanas soda izciešanas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas