E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25752
Lasīšanai: 2 minūtes

Nekustamā īpašuma vai tās daļas pirkšanas vai pārdošanas darījums

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. martā, 2022
Helēna

Labdien. Vai tāds līgums var tikt uzskatīts par krāpniecisku, ja pārdevējs ir vienīgais nekustamā īpašuma īpašnieks, kurš vēlas nodalīt un pārdot daļu no sev piederošā nekustamā īpašuma? Pircējs ļoti steidzina, pārskaita rokasnaudu, uzsāk dzīvot pirkuma priekšmetā, piedāvā pie sava jurista sastādītu pirkuma līgumu. Pircēja piedāvātais Pirkuma līgums (fragments): 1.1. Pārdevējs pārdod, un Pircējs pērk ½ domājamo daļu no nekustama īpašuma ar kadastra numuru (..) pēc adreses (zemes vienības kadastra apzīmējums (..)) 3 ha platībā atbilstoši starp Pusēm saskaņotajam un parakstītajam Zemes robežu plānam (Pielikums Nr. 1, kas ir šī Līguma neatņemama sastāvdaļa) – Zeme un uz Zemes vienības reģistrētas Būves ar kadastra apzīmējumiem (..) 001 un 003, kas atzīmēti ar sarkano līniju starp Pusēm saskaņotajā un parakstītajā Zemes robežu plānā, turpmāk tekstā – Būves, bet Zeme un Būves kopā turpmāk tekstā – Nekustamais īpašums). 1.2. Zemes īpašuma tiesības ir nostiprinātas (..) tiesas (..) pagasta zemesgrāmatas nodalījumā Nr. 43. 1.3. Puses paraksta nostiprinājuma lūgumu zemesgrāmatai un iesniedz visus dokumentus zemesgrāmatai īpašuma tiesību nostiprināšanas uz Pircēja vārdā 30 dienu laikā pēc Līguma parakstīšanas. 1.4. Īpašuma tiesības uz Nekustamo īpašumu pāriet Pircējam ar Zemes īpašuma tiesību reģistrācijas brīdi zemesgrāmatā.

A
atbild:
13. martā, 2022

Nekustamā īpašuma pirkšanas–pārdošanas darījumus ir ieteicams veikt ar notāra starpniecību. Pat ja otra puse piedāvā sava jurista pakalpojumus. Notāru kontakti ir pieejami šeit.

Visas notariālās darbības, tajā skaitā tās, kas saistītas ar nekustamā īpašuma iegādi un pārdošanu, ir iespējams veikt attālināti.  Vairāk par to lasiet šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas