E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2547
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Politika
1
1

Pilsonība pēc laulībām

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. jūlijā, 2013
Elīna

Kā mainās mana pilsonība, ja es apprecos ar amerikāni? Vai laulības pilsonību vispār ietekmē un vai tas ietekmē zaļās kartes saņemšanu ASV?

A
atbild:
03. jūlijā, 2013
Laura Platace
LV portāls

Apprecoties ar ārzemnieku, pilsonība automātiski nemainās. Katrai valstij ir savi likumdošanas noteikumi, kas nosaka pilsonības piešķiršanu laulātajam. Ja vīra valsts piedāvā saņemt attiecīgās valsts pilsonību, persona pilsonību var mainīt pēc pašas vēlēšanās. 

Šobrīd Latvijas likumi neatļauj dubultpilsonību. Tas nozīmē, ja, apprecoties ar ārzemnieku, vīra dzimtā valsts piedāvātu saņemt attiecīgo pilsonību un persona šo pilsonību pieņemtu, tādā gadījumā persona saskaņā ar pašreizējo Latvijas likumdošanu zaudētu Latvijas pilsonību

Taču Valsts prezidents šī gada 9.maijā ir izsludinājis Saeimā pieņemtos grozījumus Pilsonības likumā. Grozījumi stāsies spēkā 2013.gada 1.oktobrī. Tie paredz dubultpilsonības atļaušanu.

Šobrīd vēl tikai top regulējums par kārtību, kā varēs reģistrēt un zaudēt Latvijas pilsonību. Jaunajos noteikumos būs arī valstu saraksts, ar kurām būs pieļaujama dubultā pilsonība.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas