E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25085
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Kā likvidēt mikrouzņēmumu

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. decembrī, 2021
Eva

Labdien! Esmu mikrouzņēmuma īpašniece un vienīgā darbiniece. Jau 1,5 gadus atrodos BKA, un decembrī sākās jauns pirmsdzemdību atvaļinājums. Vēlos likvidēt uzņēmumu, lai vīrs var paņemt apgādībā arī mani. Vai ir iespēja šo darbību veikt? Mulsina fakts, ka sanāk pašai sevi atlaist, atrodoties uz B lapas. Kas jādara šajā situācijā?

A
atbild:
27. decembrī, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

No jautājuma izklāsta nav saprotams, kas ir jūsu mikrouzņēmums (individuālais komersants, zemnieka vai zvejnieka saimniecība, SIA vai arī esat fiziskā persona, kas reģistrēta Valsts ieņēmumu dienestā kā saimnieciskās darbības veicēja). Ja tā ir SIA, kas ir mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja, tad SIA no nākamā gada 1. janvāra automātiski zaudē mikrouzņēmumu nodokļa maksātāja statusu un kļūst par uzņēmumu ienākuma nodokļa maksātāju.

Informācija par SIA, individuālā komersanta, zemnieka vai zvejnieka saimniecības likvidāciju ir pieejama Uzņēmumu reģistrā. Par saimnieciskās darbības izbeigšanu jāpaziņo Valsts ieņēmumu dienestam, tas ir, VID elektroniskās deklarēšanas sistēmā.

Likvidējot uzņēmumu vai slēdzot saimniecisko darbību, Valsts ieņēmumu dienestā jāpārliecinās, vai ir nokārtotas visas nodokļu saistības un iesniegtas visas nepieciešamās deklarācijas un pārskati.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas