E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 25009
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
1
1

Satiksmes organizēšana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. decembrī, 2021
Inga Rudzīte

Lai no rītiem ar auto nokļūtu no Puškina ielas sākuma līdz ielas beigām, bieži jāpatērē gandrīz 20 minūtes, jo regulāri tiek pārkāpti satiksmes noteikumi. Agresīvākie braucēji iebrauc joslā, kur jānogriežas pa labi uz Dzirnavu ielu, un, iedegoties zaļajam signālam, nekaunīgi pagriež pa kreisi, attiecīgi traucējot likumpaklausīgos autobraucējus, kuri gaidījuši, lai nogrieztos pa kreisi. Manuprāt, pie sastrēgumiem vainīgas Rīgas domes atbildīgās amatpersonas, kuras pieļāvušas, ka tuneļos zem dzelzceļa vienlaicīgi notiek remontdarbi, samazinot joslu skaitu par 50%. Kur vērsties, lai pārkāpumi tiktu novērsti? Šorīt pati atļāvos nedaudz pārkāpt noteikumus, jo, redzot, ka tuvojas kārtējais “mačo”, automašīnu novietoju brauktuves vidū, lai traucētu nelikumīgam manevram.

A
atbild:
23. decembrī, 2021

Ceļu satiksmes organizēšanas jautājumos (Rīgas pilsētā) jums ir jāvēršas Rīgas domes Satiksmes departamentā. Savukārt attiecībā uz regulāru ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu konstatēšanu – Ceļu policijā.

Savukārt, ja ceļa posmā notiek remonta darbi, tad satiksmes dalībniekiem ir jārēķinās ar transportlīdzekļu caurlaidības samazināšanos un īslaicīgām neērtībām remonta organizēšanas procesa laikā. Ceļu un pārvadu remonts ir neizbēgama infrastruktūras uzturēšanas labā stāvoklī procesa sastāvdaļa, tādēļ aicinām izturēties ar izpratni un iecietību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 86 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas