E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24946
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Iebraukšanas maksas iekasēšana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. decembrī, 2021
Olegs

Vai iebraukšanas maksas iekasēšana Jūrmalā atbilst likuma “Par autoceļiem” 6. panta pirmajai daļai? Kāpēc?

A
atbild:
20. decembrī, 2021

Saskaņā ar likuma “Par autoceļiem” 1. panta 2. daļu pilsētu ielas ir attiecīgo pašvaldību iestāžu pārziņā un to uzturēšanas un lietošanas kārtību nosaka šīs iestādes. Šā likuma noteikumi nav attiecināmi uz ielām, ja likuma tekstā nav tieši noteikts citādi.

Minētā likuma 4. panta 1.1 daļā noteikts, ka atsevišķos gadījumos ar Ministru kabineta lēmumu valsts autoceļus un to zemes, tai skaitā ceļu zemes nodalījumu joslas, ar visām šo autoceļu kompleksā ietilpstošajām būvēm var nodot pašvaldību pārziņā.

Savukārt šī panta 3. daļa noteic, ka pašvaldību un komersantu ceļi un to zemes, tai skaitā ceļu zemes nodalījuma joslas, kā arī māju ceļi ir attiecīgo pašvaldību, komersantu vai fizisko personu īpašums.

Iebraukšanas maksa Jūrmalas valstspilsētas teritorijā ir noteikta saskaņā ar pašvaldības domes 30.09.2021. saistošajiem noteikumiem Nr. 38, pamatojoties uz likuma “Par pašvaldībām” 43. panta pirmās daļas 13. punktu, un Ministru kabineta 2005. gada 28. jūnija noteikumu Nr. 480 “Noteikumi par kārtību, kādā pašvaldība var uzlikt pašvaldības nodevas” 11. punktu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas