E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24888
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Kā jāiesniedz skaitītāja rādījumi “Gaso”

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. decembrī, 2021
Pēteris

Labdien! Pirms pāris gadiem mainīju dabasgāzes tirgotāju. Tā kā šis tirgotājs nebija “Latvijas Gāze”, saņēmu paziņojumu no “Gaso” – katru mēnesi pēdējā mēneša dienā ir jāiesniedz gāzes skaitītāja rādījumi. Katru mēnesi aicinājumā nodot skaitītāja rādījumus saņēmu arī e-pastu no “Gaso”. Tagad jau vairākus mēnešus šādi e-pasti nepienāk, nav arī atsūtīta informācija, ka šāda kārtība ir atcelta. “Gaso” mājaslapā, sadaļā “Lietotājiem”, ir informācija, kuros gadījumos ir jānodod skaitītāja rādījumi. Kā obligāta šāda prasība tur neparādās, taču neesmu pārliecināts, vai kaut kas ir mainījies. Lūgums to noskaidrot. Paldies par atbildi!

A
atbild:
06. decembrī, 2021
Jana Rubinčika
Sabiedrisko attiecību speciāliste, A/S "Gaso"

Pēc dabasgāzes tirgus atvēršanas galvenais kontakta punkts lietotājam ir dabasgāzes tirgotājs. Ņemot vērā noslēgto dabasgāzes tirdzniecības līgumu, tirgotājs nosaka lietotājam rādījumu ziņošanas periodiskumu. Lietotājs var reģistrēties sava tirgotāja e-pakalpojumu portālā un ziņot rādījumus, kurus automātiski saņem arī “Gaso”.

Lietotāju ērtībai “Gaso” ir radis iespēju rādījumus nodot, sūtot SMS vai “Mans Gaso” portālā. Gaso šobrīd ir noteicis lietotājiem pienākumu ziņot rādījumus uz 31. decembri, mainoties sadales pakalpojumu tarifiem, mainot tirgotāju un mainoties lietotājiem objektā. Neskaidrību gadījumos lietotājs saņem uzaicinājumu ziņot ārpuskārtas rādījumu.

Šobrīd lietotājam ir izveidoti ērti risinājumi, un rādījumus var ziņot katru mēnesi. Papildu informāciju, lūdzu, skatīt šeit: https://www.gaso.lv/skaititaja-radijumu-pazinosana.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas