E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24847
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība

Dokumentācijas aprite ģimenes ārsta maiņas gadījumā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. novembrī, 2021
Vita Vītola

Labdien! Kā jārīkojas ar pacienta medicīnisko dokumentāciju, ja pacients pāriet pie cita ģimenes ārsta. Vai pēc “jaunā” ģimenes ārsta pieprasījuma var izsniegt dokumentāciju pašam pacientam? Vai dokumentāciju var izsūtīt pa pastu? Vai “jaunajam” ģimenes ārstam nosūta tikai izrakstu no dokumentācijas, bet pašu dokumentāciju glabā x gadus?

A
atbild:
28. decembrī, 2021
Oskars Rekšņa
LV portāls

Mainot ģimenes ārstu, pacientam pašam nekas ar iepriekšējo ārstu nav jākārto. Medicīnisko dokumentu lietvedības kārtības 6. punkts paredz: ja pacients maina ģimenes ārstu, ģimenes ārsts, pie kura pacients bija reģistrēts iepriekš, pilnīgus medicīniskos ierakstus par attiecīgo pacientu nodod izraudzītajam ģimenes ārstam.

Tātad, tiklīdz reģistrācija pie jauna ģimenes ārsta ir apstiprināta un ievadīta NVD sistēmā, gan iepriekšējais, gan jaunais ģimenes ārsts to redz un attiecīgi var vienoties par nepieciešamās informācijas nodošanu kolēģim. Veidu, kādā jaunajam ģimenes ārstam tiek nodota informācija no pacienta ambulatorās kartes (izmantojot pasta pakalpojumus, elektroniski u. tml.), nosaka iepriekšējais ģimenes ārsts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas