E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2468
Lasīšanai: 2 minūtes

Vienošanās ir spēkā, ja to paraksta abas puses

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. jūnijā, 2013
Valters R.

Ar darba devēju man ir noslēgta vienošanās pārtraukt attiecības pēc pušu vienošanās šī gada 28.Jūnijā. Kamēr līgums nav beidzies, pildu savus pienākumus uz rīkojuma pamata citā nodaļā jau ilgāk kā veselu mēnesi līdz pēkšņi 14.06. darba devējs ar atpakaļejošu datumu noformē rīkojumu un izmaiņas darba līgumā mani pārcelt šajā nodaļā, nomainot amatu un attiecīgi arī zemāku atalgojumu.
Es protams nepiekritu, bet man to agresīvi uzspiež, jo redz man esot jāsoladirizējas ar pārējiem darbiniekiem, kuriem arī ir šāds atalgojums. Ja to neparakstīšot man lūdz rakstīt atlūgumu vai arī līdz līguma beigām mani terorizēšot. Pirmkārt nezinu kā rīkoties un otrkārt kāda jēga tam, ja līgums tūlīt būs beidzies. Vai tas nesarežģītu arī aprēķināt ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu pārejot no laika uz akorda darba samaksas?

A
atbild:
20. jūnijā, 2013
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Konsultatīvā centra vadītāja

Darba likuma 97.pants paredz, ka darbinieks un darba devējs var grozīt darba līgumu, savstarpēji vienojoties. Tātad – grozījumi noslēgtajā darba līgumā iespējami gadījumā, kad abas puses par grozījumiem ir vienojušās un ar saviem parakstiem piekrīt to noteikumiem. Jebkuri darba līguma grozījumi un citas vienošanās ir noformējami rakstveidā, divos eksemplāros, pa vienam katrai pusei.

Ja darbinieks nepiekrīt piedāvātajiem grozījumiem, viņam ir tiesības atteikties parakstīt darba devēja sagatavoto vienošanās projektu, līdz ar to paliek spēkā iepriekšējie darba līguma noteikumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 248 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas