E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24618
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
9
9

Kurā laikā drīkst dedzināt lapas

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. oktobrī, 2021
Inese

Labdien! Carnikavas novads, Garupe, dārza māju kooperatīvs. Vai ir atļauts dedzināt jebkurā gadalaikā nogrieztos krūmus, sagrābtās rudens lapas, vecās puķes utt.? Vai ar kaut ko ir jārēķinās, piemēram, ar kaimiņu viedokli par dedzināšanu? Vai šo dedzināšanas iespēju vai aizliegumu nosaka kādi normatīvi? Paldies par atbildi!

A
atbild:
05. novembrī, 2021
Ādažu novada pašvaldības aģentūra “Carnikavas komunālserviss”
Edgars Sliede, Vides pārvaldības nodaļas vadītājs

Carnikavas novada domes 2010. gada 19. maija saistošo noteikumu Nr. 2010/10 “Carnikavas novada sabiedriskās kārtības saistošie noteikumi” 6.7. punkts noteic, ka par saistošo noteikumu pārkāpumu atzīstama un sodāma ugunskuru kurināšana sabiedriskās vietās, izņemot speciāli šim nolūkam paredzētās vietas, un publiskos pasākumos, kuros ugunskuru kurināšana ir saskaņota ar domi, kā arī sauso lapu, zaru un cita veida atkritumu dedzināšana, nenodrošinot ugunsdrošus apstākļus vai radot traucējumu (dūmi, smaka u. c.) citām personām. Iepriekšminētie saistošie noteikumi ir izdoti saskaņā ar likuma “Par pašvaldībām” 43. panta pirmās daļas 4. punktu un trešo daļu un ir apstiprināti ar Carnikavas novada domes 2010. gada 19. maija lēmumu (prot. Nr. 10, 26. §), kā arī par noteikumu redakciju ir saņemts pozitīvs Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atzinums. Saistošo noteikumu izpildes kontrole un tiesības sastādīt administratīvos protokolus ir deleģētas Carnikavas novada Pašvaldības policijas amatpersonām.

Iepriekšminētais nozīmē, ka dārza atkritumu dedzināšana nav aizliegta, ja tas netraucē apkārtējos un nerada ugunsbīstamību, piemēram, dedzināšana ugunsbīstamajā periodā, ko izsludina Valsts mežu dienests.

Labs saturs
9
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas