E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24603
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
4
4

Personai ir tiesības uz informāciju par procesa gaitu un virzību

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
29. oktobrī, 2021
Martiņš

Labdien! Jaunieši mēģināja aizdzīt auto, pavizinājās un pameta, stāvēja privātā teritorijā, un aizdedzes atslēgas bija auto pelnu traukā, vainīgie aizturēti. Ko lai daru? Kā uzzināt, vai dabūšu auto atslēgas, jaunas izmaksā ap 350 eiro, tikmēr braucu ar nomas auto. Kad pildīju iesniegumu, teica, ka izmeklētājs ar mani sazināsies. Ir pagājusi nedēļa, un nekā. Nezinu, ko darīt.

A
atbild:
23. novembrī, 2021
Olga Lauva
juriste

Par transportlīdzekļa zādzību ir paredzēta kriminālatbildība saskaņā ar Krimināllikuma 175. panta trešo daļu, kas paredz, ka par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot transportlīdzeklī, dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas vai ietaises, kas savieno glabātavas, kā arī par transportlīdzekļa zādzību soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Jebkurā gadījumā jums ir tiesības sazināties ar policijas iestādi vai izmeklētāju, vai šo saziņu veikt rakstiski, aizpildot iesniegumu un norādot, ka vēlaties uzzināt par šī procesa gaitu un virzību, kā arī lūgt šajā procesā jūs atzīt par cietušo.

Valsts policijas kontaktus varat meklēt šeit.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas