E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24419
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
1

Vai Latvijā jāmaksā nodoklis no ārvalstī pārdota nekustamā īpašuma ienākuma

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. oktobrī, 2021
Artūrs Ķirsis

Labdien! Es esmu pārbraucis dzīvot atpakaļ uz Latviju no Lielbritānijas. Man tur bija savs īpašums, kurš tika pārdots. Nauda no pārdotā īpašuma tiks pārskaitīta uz Latvijas kontu. Vai man būs jāmaksā nodoklis no šīs summas? Es Lielbritānijā jau esmu visu apmaksājis, un summa, kura man paliek, ir summa pēc visām apmaksām. Juristi utt. Es tā saprotu: ja visi nodokļi ir nomaksāti Lielbritānijā, tad tādā gadījumā šeit, Latvijā, vairāk nekas nav jāmaksā. Lūdzu, palīdziet saprast. Paldies.

A
atbild:
21. oktobrī, 2021

Latvijas rezidentu ienākumi, kas gūti ārvalstīs, tiek aplikti ar nodokli Latvijas Republikā. Aprēķināto nodokli samazina par summu, kas ir vienāda ar ārvalstīs samaksāto nodokli.

Latvijas rezidents, kurš gūst ienākumu no kapitāla pieauguma un kura kopējie ienākumi no darījumiem ar kapitāla aktīviem ceturksnī pārsniedz 1000 eiro, deklarāciju par ienākumu no kapitāla (turpmāk – deklarācija DK) par ceturksnī gūto ienākumu iesniedz Valsts ieņēmumu dienestam vienreiz ceturksnī līdz ceturksnim sekojošā mēneša 15. datumam. Ja kopējie ienākumi no darījumiem ar kapitāla aktīviem ceturksnī nepārsniedz 1000 eiro, deklarāciju DK par taksācijas gadā gūto ienākumu iesniedz Valsts ieņēmumu dienestam līdz taksācijas gadam sekojošā gada 15. janvārim.

Deklarācijas DK 7. ailē “Ārvalstī samaksātais nodoklis” norāda ārvalstīs samaksāto nodokļa summu par ārvalstī gūto ienākumu, kas nepārsniedz summu, kura būtu vienāda ar Latvijas Republikā aprēķināto nodokli, piemērojot 20% iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 57 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas