E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24323
Lasīšanai: 2 minūtes

Akadēmiskā atvaļinājuma nosacījumus paredz Studiju iekšējās kārtības noteikumi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. septembrī, 2021
Liene

Labdien! Studēju universitātē (RSU) budžeta vietā. Ir doma ņemt akadēmisko atvaļinājumu. Vai, atsākot studijas pēc akadēmiskā atvaļinājuma, budžeta vieta saglabājas? Vai ir kāds likums/dokuments, kas to nosaka? Cik saprotu, tad nevar būt akadēmisko parādu vai citu saistību pret universitāti, bet gribēju pārliecināties, vai tas tā ir. Un kas šajā gadījumā būtu “citas saistības pret universitāti”? Paldies!

A
atbild:
06. oktobrī, 2021

Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Studiju iekšējās kārtības noteikumu 8.7 punkts nosaka: “Studējošajam (arī studējošajam, kurš studē valsts budžeta finansētā studiju vietā), atsākot studijas pēc akadēmiskā atvaļinājuma, ir atkārtoti jāsamaksā studiju maksa par tiem studiju kursiem, kurus studējošais apgūst atkārtoti, vai par studiju periodu, kuru studē atkārtoti. No studiju maksas ir atbrīvoti tie valsts budžeta finansētā studiju vietā studējošie, kuriem akadēmiskais atvaļinājums piešķirts sakarā ar grūtniecību, bērna kopšanu vai veselības stāvokļa dēļ.”

Noteikumu 8.6. punkts nosaka: “Akadēmiskais atvaļinājums netiek piešķirts, ja studējošajam ir nesekmīgi apgūti studiju kursi vai ir studiju maksas parāds.”

Ar jautājumiem par saistībām pret universitāti var vērsties RSU Studentu servisā, kurš sniegs atbildes un savas kompetences ietvaros mēģinās palīdzēt katram studējošajam. Gadījumos, kad Studentu serviss nevarēs sniegt atbildi vai tieši palīdzēt, tas ieteiks RSU struktūrvienību, pie kuras vērsties konkrētā jautājuma risināšanai. RSU Studentu serviss atrodas centrālajā ēkā Rīgā, Dzirciema ielā 16, telpā: K-100. Tālrunis: +37167321321. E-pasta adrese: studentuserviss@rsu.lv. Pieņemšanas laiks: darbdienās 9.00–17.00 (piektdienās līdz 16.00).

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas