E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24280
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Kā dzīvokļus pieslēgt kanalizācijas sistēmai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. septembrī, 2021
Олег

Как подключить жилое помещение которое принадлежит департаменту жилья и среды г.Рига к городской канализации.В доме 6 квартир.Дом обслуживаем сами. В настоящее время идёт реновация дома за счёт жильцов дома.5 квартир прватизированы.1 квартира подключена к городской канализации они сделали отдельный проект за свой счёт так как остальные владельцы отказались оплачивать проект в виду отсутсвия денег.Дом находиться Болдерае.Вдоль дома проведены все необходимые коммуникации

Kā pieslēgt Rīgas pilsētas Mājokļu un vides departamentam piederošās dzīvojamās telpas pilsētas kanalizācijas sistēmai? Mājā ir 6 dzīvokļi. Mēs paši apkalpojam māju. Pašlaik māja tiek renovēta par mājas iedzīvotāju līdzekļiem. 5 dzīvokļi tiek privatizēti. 1 dzīvoklis ir pievienots pilsētas kanalizācijas sistēmai, viņi veica atsevišķu projektu par saviem līdzekļiem, jo ​​pārējie īpašnieki atteicās maksāt par projektu naudas trūkuma dēļ. Māja atrodas Bolderājā. Gar māju iet visas nepieciešamās komunikācijas.

A
atbild:
29. septembrī, 2021
Rīgas dome
Simona Jakušenoka, Mājokļu un vides departamenta Inženierkomunikāciju nodaļas galvenā enerģētiķe

Dzīvojamās mājas atsevišķos dzīvokļus var pievienot mājas iekšējai kanalizācijas sistēmai, ja dzīvojamā māja ir pievienota pilsētas centralizētajai kanalizācijas sistēmai atbilstoši Rīgas domes saistošajos noteikumos Nr. 17 “Rīgas pilsētas centralizētās ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas ekspluatācijas, lietošanas un aizsardzības saistošie noteikumi” noteiktajām prasībām. Lai Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta valdījumā esošu dzīvokli daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā pievienotu mājas iekšējai kanalizācijas sistēmai, šī dzīvokļa īrniekam dzīvokļa pievienošanas darbu veikšanai jāvēršas Mājokļu un vides departamentā ar iesniegumu.

Saskaņā ar saistošo noteikumu 7. punkta nosacījumiem centralizētajai ūdensapgādes vai kanalizācijas sistēmai netiek pievienoti atsevišķa nekustamā īpašuma sastāvā ietilpstošo dzīvokļu un telpu grupu ūdensapgādes vai kanalizācijas tīkli un būves. Savukārt 8. punktā noteikts, ka namīpašuma pievienošanai pilsētas centralizētajām ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmām nekustamā īpašuma īpašnieks, tiesiskais valdītājs vai lietotājs izstrādā būvniecību regulējošajos normatīvajos aktos noteiktos būvniecības ieceres dokumentus atbilstoši pakalpojuma sniedzēja izsniegtajiem tehniskajiem noteikumiem.

Ņemot vērā minēto, Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā esošas dzīvojamās mājas kopīpašniekiem (dzīvokļu īpašniekiem) no SIA “Rīgas ūdens” ir jāpieprasa tehniskie noteikumi, elektroniski aizpildot veidlapu SIA “Rīgas ūdens” mājaslapā www.rigasudens.lv visas dzīvojamās mājas pievienošanai pilsētas centralizētajai kanalizācijas sistēmai, un atbilstoši saņemto tehnisko noteikumu nosacījumiem par saviem finanšu līdzekļiem jāizstrādā būvprojekts un pēc tā akceptēšanas SIA “Rīgas ūdens” un Rīgas pilsētas būvvaldē jāveic būvdarbi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas