E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 24259
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Atbildes sniegšanas termiņš komercsabiedrībā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. septembrī, 2021
Sabīne

Labdien! Radusies absurda situācija: komercsabiedrība, nekustamā īpašuma apsaimniekotājs (SIA), neatbild uz manām rakstiskajām vēstulēm ar lūgumu sniegt atbildes uz jautājumiem. Vēstules ir noformētas atbilstoši Dokumentu juridiskā spēka likumam un parakstītas ar drošu elektronisku parakstu un laika zīmogu. Telefoniski SIA informēja, ka atbildēs 30 dienu laikā, bet pēc solītā termiņa rakstisku atbilžu nav. Esmu sūtījusi arī atgādinājuma vēstules. Iesniegumu likums atbilžu sniegšanai ir saistošs tikai valsts un pašvaldību iestādēm, uz komercsabiedrībām tas neattiecas. Vai tiešām nav neviena normatīvā akta, regulējuma, kas uzliek komercsabiedrībai (SIA) pienākumu atbildēt uz fiziskas personas vēstulēm?

A
atbild:
11. oktobrī, 2021
Olga Lauva
juriste

Normatīvā regulējuma, kas noteiktu iesniegumu izskatīšanas kārtību komercsabiedrībām, nav. Šī kārtība paliek pašas komercsabiedrības ziņā. Tās kompetencē ir noteikt savu kārtību iekšējā normatīvajā aktā.

Iesniegumu likuma normas ir saistošas valsts un pašvaldību iestādēm, taču tās var savā iekšējā kārtībā paredzēt arī komercsabiedrības un noteikt, ka atbildi pēc būtības komercsabiedrība sniedz saprātīgā termiņā, ņemot vērā iesniegumā minētā jautājuma risināšanas steidzamību, bet ne vēlāk kā viena mēneša laikā no iesnieguma saņemšanas.

Ja iesniegumā ietverta sūdzība, kurā iestādei izteikts aizrādījums vai neapmierinātība par tās kompetencē esošu jautājumu vai iestādes darbinieka rīcību, iestāde atbildē uz iesniegumu norāda apsvērumus, kas ir par pamatu šādai iestādes vai tās darbinieka rīcībai (Iesniegumu likuma 5. panta trešā un piektā daļa).

Tāpat personai ir iespēja vērsties, piemēram, Latvijas nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijā, kontakti ir pieejami šeit, ar iesniegumu par konkrētās komercsabiedrības rīcību (ja konkrētā komercsabiedrība ir šīs asociācijas biedrs). Protams, pēdējā iespēja ir atteikties no šādas komercsabiedrības pakalpojumiem, laužot pakalpojuma līgumu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas