E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23950
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesību atņemšana

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. augustā, 2021
Liza

Ja Latvijā tika atņemtas autovadītāja tiesības, vai drīkst vadīt automašīnu ar “baltajām tiesībām” un pieredzējušu šoferi blakus (ārpus Latvijas)?

A
atbild:
13. septembrī, 2021

Saskaņā ar Administratīvās atbildības likuma 17. panta 1. daļu tiesību atņemšana ir personai piešķirto tiesību anulēšana, nosakot tai aizliegumu noteiktu laiku atkārtoti iegūt šīs tiesības. Ja personai tiesības nav piešķirtas, tiesību atņemšana izpaužas kā aizliegums noteiktu laiku iegūt šīs tiesības. Pēc tiesību atņemšanas termiņa beigām personai tiesības ir jāiegūst no jauna, ievērojot normatīvajos aktos noteikto tiesību piešķiršanas kārtību.

Tā sauktās “baltās tiesības” vai pagaidu tiesības, kuras saņem persona, kam nav autovadītāja apliecības (tiesības vadīt mehāniskos transportlīdzekļus), tiek izsniegtas ar mērķi iemācīties vadīt transportlīdzekli un iegūt attiecīgās kategorijas vadīšanas apliecību. Minētā tiesību norma nosaka ierobežojumu aizlieguma periodā iegūt atņemtās tiesības.  Tas nozīmē, ka persona, kurai tiesības ir atņemtas, nedrīkst vadīt transportlīdzekli neatkarīgi no tā, kurā valstī viņa to vēlas darīt. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas