E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23880
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Par bērniem, kuri strādā, nodokļa atvieglojums saglabājas tikai vasaras brīvlaikā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. augustā, 2021
Liene

Labdien! Ja jaunietis tiek nodarbināts tikai uz pārbaudes laiku (trijiem mēnešiem), no jūlija līdz septembra beigām, vai vecāks septembrī saņems nodokļu atvieglojumus? Darba līgums ir noslēgts uz trijiem mēnešiem, bet faktiski strādāts ir tikai viens mēnesis.

A
atbild:
11. augustā, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Vecākiem ir tiesības saglabāt iedzīvotāju ienākuma nodokļa atvieglojumu par bērniem, kuri strādā tikai vasaras brīvlaikā, ir vecumā līdz 19 gadiem un mācās vispārējās, profesionālās, augstākās vai speciālās izglītības iestādē. 

Ja bērns līdz 19 gadu vecumam turpina mācības un strādā tikai vasaras brīvlaikā (no 1. jūnija līdz 31. augustam), tad vecākam nav algas nodokļa grāmatiņā jāveic izmaiņas un atrašanās vecāka apgādībā nodokļa atvieglojuma piemērošanai netiek pārtraukta automātiski.

Savukārt tiem vecākiem, kuru bērni līdz 19 gadu vecumam mācās un strādā arī mācību gada laikā, bērna atrašanās apgādībā tiek pārtraukta automātiski – tiklīdz skolēns uzsācis darba attiecības. Ja skolēns pārtrauc strādāt, tad vecākiem pašiem bērns jāatjauno apgādībā. Septembris neietilpst periodā, uz kuru attiecas šis nosacījums par nodokļa atvieglojuma saglabāšanu vasaras brīvlaikā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 90 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas