E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23853
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Datu nodošana trešajām personām

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. augustā, 2021
Romāns

Labdien! Šodien vietnē “Facebook” bija publicēta “Fielmann” reklāma, kura mani ieinteresēja, nospiedu, lai pieteiktos bezmaksas materiāliem. Kad atvērās pieteikuma forma, tajā visi lauki bija aizpildīti: vārds, uzvārds, e-pasta adrese, mob. tālruņa numurs. Tatad šos datus reklāmdevējam piešķīrusi vietne “Facebook”. Profils ir slēgts, reklāmdevējs šos datus redzēt nevar. Vai vietnes rīcība ir likumīga? Paldies!

A
atbild:
13. augustā, 2021

Vispirms vēršam jūsu uzmanību uz to, ka pirms reģistrēšanās jebkurā tīmekļa vietnē ir nepieciešams iepazīties ar šīs vietnes lietošanas noteikumiem un privātuma politiku. Tīmekļa vietne “Facebook” veic dažāda veida un dažādu kategoriju datu apstrādi (skatīt privātuma politiku). Pirmšķietami secināms, ka, piesakoties kādas citas vietnes reklāmas pakalpojumam (ar ko vietne “Facebook” ir noslēgusi attiecīgu līgumu), anketas lauka dati tiek aizpildīti ar lietotāja “Facebook” kontā iekļautajiem datiem. Šie dati tiek iekļauti reģistrācijai nepieciešamajos laukos automātiski, kas atvieglo lietotājam to ievadi. Līdz ar to secināms, ka šie dati netiek nodoti trešajai personai, bet tikai tiek aizpildīta reģistrācijas forma. Ja jūs akceptējat šo datu nodošanu (dati ir korekti) un izsakāt savu piekrišanu šo datu nodošanai (reģistrācijas formas nosūtīšanai), tad šādas darbības veicat jūs patstāvīgi, nevis tīmekļa vietne “Facebook”.

Reklāmas pakalpojumu sniegšana saviem sadarbības partneriem un tās izvietošana tīmekļa vietnē ir saistīta ar Vispārīgās datu aizsardzības regulas 2016/679 6. panta b) un f) apakšpunktu (datu apstrāde nepieciešama noslēgtā līguma ietvaros vai pārziņa leģitīmo interešu nodrošināšanas nolūkā).

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas