E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23756
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Pirmstermiņa veselības pārbaude

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. jūlijā, 2021
Ilona

Labdien! Ko nozīmē pirmstermiņa veselības pārbaude? Vai gadījumā, kad tiesībām ir liegums, to drīkst kārtot, piemēram, jau mēnesi pirms lieguma beigām? Varbūt arī teorijas eksāmenu jau drīkst kārtot? Tad atliek sagaidīt lieguma beigas un kārtot braukšanas eksāmenu?

A
atbild:
02. augustā, 2021

Saskaņā ar CSDD mājaslapā pieejamo informāciju, lai atjaunotu vadīšanas tiesības, kas atņemtas par transportlīdzekļa vadīšanu, mācīšanu vadīt transportlīdzekli alkohola reibumā vai atrodoties narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē, kā arī par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai vai narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošo vielu ietekmes pārbaudes, personai jāveic pirmstermiņa veselības pārbaude.

Šī pārbaude jāveic ārstniecības iestādē izveidotā specializētā medicīniskajā komisijā (skat. sarakstu zemāk).

Pēc pirmstermiņa veselības pārbaudes sekmīgas veikšanas pretendents var pieteikties uz teorētisko eksāmenu. Pēc teorētiskā eksāmena nokārtošanas un tikai pēc lieguma termiņa beigām, pretendents var saņemt braukšanas mācību atļauju, kā arī pieteikties uz vadīšanas eksāmenu un kārtot to.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 222 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas