E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23545
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
2
2

Ja auto noliek neatļautā vietā

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. jūnijā, 2021
Līga

Labdien! Dzīvoju daudzdzīvokļu mājā, pie mājas izveidotajā stāvlaukumā visiem dzīvokļiem stāvvietas nav iespējams nodrošināt, jo zemes platība neatļauj. Māju apsaimnieko dzīvokļu īpašnieku izveidota biedrība. Esam pieņēmuši lēmumu, ka pirmām kārtām stāvvietas jānodrošina pensionāriem, invalīdiem un ģimenēm ar pirmsskolas vecuma bērniem. Pārējie, kam pietrūkst, mašīnas var novietot apmēram 50 metrus tālāk, ne pie pašām durvīm. Ir uzstādīta ceļa zīme ar norādi tikai konkrētās mājas iedzīvotājiem. Īpašnieks, kas dzīvo ārzemēs, ir uzrakstījis pilnvaru draugam, jaunam cilvēkam, kurš nedzīvo minētajā mājā, ka viņš var izmantot stāvlaukumu viņa prombūtnes laikā. Jauneklis to arī izmanto, ignorējot pensionāru un biedrības valdes locekļa prasību automašīnu nenovietot pie durvīm. Vai tas ir likumīgi? Ko mēs vēl varam darīt, lai pasargātu savus iedzīvotājus?

A
atbild:
30. jūnijā, 2021
Inese Helmane
LV portāls

Ja zemes gabals, uz kura izveidots stāvlaukums, ir kopīpašums, tad saskaņā ar Dzīvokļa īpašuma likuma 16. pantu vienīgi dzīvokļu īpašnieku kopība ir tiesīga pieņemt lēmumu par kopīpašuma daļas lietošanas kārtības noteikšanu dzīvokļu īpašnieku starpā.

LV portāls ir rakstījis, ka fiksēt transportlīdzekļu novietošanas pārkāpumus un personas saukt pie administratīvās atbildības ir tiesīga pašvaldības policija. Konstatējot ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu, ieinteresētā persona ir tiesīga vērsties pašvaldības policijā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas