E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23316
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
2
2

Attaisnoti ir izdevumi par izglītību, kas nepieciešama amata pienākumu veikšanai

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. maijā, 2021
Sanita

Labdien! Vai supervizora pakalpojumus par supervīziju (ir gan rēķins, gan apmaksas dokuments) par 2021. gadu var iekļaut gada ienākuma deklarācijas attaisnotajos izdevumos? Kādi dokumenti nepieciešami, lai būtu attaisnoti izdevumi? Paldies iepriekš!

A
atbild:
31. maijā, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Gada ienākumu deklarāciju par 2021. gadu, norādot attaisnotos izglītības un ārstniecības izdevumus, lai saņemtu nodokļa pārmaksu, varēs iesniegt nākamgad: 2022. gadā (no 1. marta).

Saskaņā ar likumu “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” un Ministru kabineta noteikumiem Nr. 336 “Noteikumi par attaisnotajiem izdevumiem par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem” attaisnotajos izdevumos ietverami šādi izglītības izdevumi:

  1. par augstākās izglītības un visu pakāpju profesionālās izglītības iegūšanu, kā arī par specialitātes (profesijas, amata, aroda) iegūšanu valsts akreditētās Latvijas izglītības iestādēs, Eiropas Savienības dalībvalstu un Eiropas Ekonomikas zonas valstu mācību iestādēs vai valsts akreditētās izglītības programmas apgūšanu;
  2. par apmācību darbā, profesijā, amatā vai arodā nepieciešamo iemaņu iegūšanai un uzlabošanai;
  3. par profesionālās sagatavotības līmeņa paaugstināšanu (izdevumi par jebkurām mācībām, kas paplašina fiziskās personas profesionālās zināšanas);
  4. par interešu izglītības programmu (Izglītības likuma izpratnē) apgūšanu bērniem līdz 18 gadu vecumam;

Deklarējot izdevumus darbā nepieciešamo zināšanu paplašināšanai, kā arī izdevumus amatā vai arodā nepieciešamo iemaņu iegūšanai un uzlabošanai, gada ienākumu deklarācijai jāpievieno attiecīga izziņa no darba devēja, ka iegūtās prasmes ir nepieciešamas amata pienākumu veikšanai.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 58 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas