E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23257
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Atvaļinājuma ilgums pirmsskolas pedagogam

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. maijā, 2021
Kristiāna

Labdien! Man ir neskaidrības par atvaļinājuma apmēru pirmsskolas izglītības skolotājam (Profesiju klasifikatora kods darba līgumā: 2320 01). Darba intervijā privātajā pirmsskolas izglītības iestādē teica, ka pienākas 4 nedēļu atvaļinājums, ka ar laiku iespējams pagarināt līdz 8 nedēļām. Darba attiecības noslēgtas 2019. gada februārī. Tagad redzu, ka likums paredz tiesības doties ikgadējā apmaksātā astoņu nedēļu atvaļinājumā. Vai es varu pretendēt uz apmaksātu 8 nedēļu atvaļinājumu, ja darba līgumā ir minēts, ka pienākas 4 (četras) atvaļinājuma nedēļas? Kas man šajā gadījumā jāņem vērā: darba līgums vai Izglītības likuma 52. pants?

A
atbild:
25. maijā, 2021
Zaida Kalniņa
LV portāls

Profesionālās izglītības skolotājam (Profesiju klasifikatora kods 2320 01) atbilstoši Izglītības likuma 52. pantam ir tiesības uz astoņu kalendāra nedēļu ilgu atvaļinājumu.

Jānorāda, ka jautājumā norādītais kods neatbilst norādītajai izglītības iestādei. Iespējams, runa ir par kodu 2342 01: pirmsskolas izglītības skolotājs.

Tomēr arī pirmsskolas izglītības skolotājam gan pašvaldības dibinātā, gan privātā izglītības iestādē saskaņā ar iepriekšminēto tiesību aktu ir tiesības uz astoņu kalendāra nedēļu ilgu atvaļinājumu.

Jums var ieteikt vērsties pie iestādes vadītāja un izrunāt darba līguma noteikumus. Atbilstoši Darba likuma 6. pantam nav spēkā darba koplīguma, darba kārtības noteikumu, kā arī darba līguma un darba devēja rīkojumu noteikumi, kas pretēji normatīvajiem aktiem pasliktina darbinieka tiesisko stāvokli.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 292 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas