E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23162
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Vide

Ja traucē vides trokšņi

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. maijā, 2021
Māra

Labdien vēlreiz! Ja pareizi sapratu, K. Ulmaņa gatvē tuvākajā laikā (vai vispār) netiek plānoti pasākumi ielas trokšņu mazināšanai tāpēc, ka tuvumā nav daudzdzīvokļu ēku. Automašīnas šajā posmā brauc it kā ar atļauto ātrumu (70 km/h), kas reālajā dzīvē ir lielāks. Liels skaits smago mašīnu ar piekabēm, kuras rada vibrāciju, jo K. Ulmaņa gatve ir pilna ar komunikācijām, kas atrodas uz brauktuves. Raudas ielā dzīvo liels skaits iedzīvotāju, kuriem šī problēma ir ļoti traucējoša. Tad man ir jautājums: kāpēc skaņu norobežojošā siena nepieciešama uz tilta (netālu pie krustojuma ar K. Ulmaņa gatvi un Vienības gatvi)? Vai tur blakus ir tāda paša tipa apbūve? Labprāt izmantotu iespēju ar kādu speciālistu aprunāties klātienē, tad arī skatot konkrētas adreses. Vai šāda iespēja pastāv?

A
atbild:
24. maijā, 2021

Šajā jautājumā Jums būtu jāsazinās ar Rīgas domes Satiksmes departamentu.

Savukārt Ministru kabineta noteikumu Nr.16 "Trokšņa novērtēšanas un pārvaldības kārtība12.punkts noteic: saimnieciskas darbības (izņemot ar mūzikas atskaņošanu saistītas darbības) vai iekārtu (ieskaitot ventilācijas, saldēšanas iekārtas, kompresorus un liftus), vai satiksmes radītā trokšņa robežlieluma ievērošanu, pamatojoties uz attiecīgu iesniegumu, kontrolē Veselības inspekcija.

Lai noskaidrotu, vai Covid-19 pandēmijas laikā ir iespējamas klātienes konsultācijas, aicinām Jūs sazināties ar attiecīgo iestādi un noskaidrot apmeklētāju pieņemšanas kārtību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas