E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 23132
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Veselība
1
1

Vielas 1,4-butilēnglikols izplatība tiek uzraudzīta

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. maijā, 2021
Egīls

Labdien! Vai Latvijā ir legāli iegādāties šķīdinātāju 1,4-butilēnglikols?

A
atbild:
10. maijā, 2021

Saskaņā ar Eiropas Savienības un Latvijas normatīvo aktu regulējumu viela 1,4-butilēnglikols (CAS Nr. 110-63-4) tiek klasificēta kā neklasificēta viela (narkotisko vielu prekursors, ko var izmantot narkotisko vielu nelikumīgai ražošanai), un tā iekļauta Latvijā kontrolējamo neklasificēto vielu saraksta A daļā (vielas ar zināmu likumīgu lietošanu un tirdzniecību).

Latvijā kontrolējamo neklasificēto vielu aprites kārtību nosaka Ministru kabineta 2019. gada 29. oktobra noteikumi Nr. 505 “Latvijā kontrolējamo neklasificēto vielu aprites kārtība”.

Ņemot vērā Narkotisko un psihotropo vielu un zāļu, kā arī prekursoru likumīgās aprites likuma un noteikumu Nr. 505 prasības, vielas 1,4-butilēnglikols izmantošana atļauta tikai likumīgiem mērķiem un tās izplatīšana Latvijā tiek uzraudzīta.

Saskaņā ar likuma 42.4 panta trešo daļu Latvijas teritorijā ir aizliegts ievest vielas, kuras iekļautas Latvijā kontrolējamo neklasificēto vielu saraksta A daļā un par kurām ir pamats uzskatīt, ka to izmantošanas mērķis ir narkotisko vai psihotropo vielu izgatavošana. Ja Valsts ieņēmumu dienests, veicot muitas kontroles pasākumus konkrētam sūtījumam, pamatojoties uz tiesībaizsardzības iestāžu vai citu par narkotisko vai psihotropo vielu uzraudzību vai kontroli atbildīgo iestāžu saņemto informāciju, konstatē vielu, kura iekļauta Latvijā kontrolējamo neklasificēto vielu saraksta A daļā un par kuru ir pamats uzskatīt, ka tās izmantošanas mērķis ir narkotisko vai psihotropo vielu izgatavošana, to konfiscē un iznīcina atbilstoši normatīvajiem aktiem par muitas lietām.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 299 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas