E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22933
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Sociālās iemaksas ir attaisnotie izdevumi gada IIN aprēķinam

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. aprīlī, 2021
Kaspars

Labdien! Esmu saimnieciskās darbības veicējs. Iesniedzot ceturkšņa atskaiti, ieņēmumi sanāk lielāki nekā izdevumi. Tiek maksātas VSAOI: gan 31,07%, gan 5% pensiju apdrošināšanai. Vai samaksātās VSAOI attiecināmas uz “Izdevumiem, kas saistīti ar lauksaimniecisko ražošanu, iekļaujami pilnā apmērā”?

A
atbild:
27. aprīlī, 2021
Lidija Dārziņa
LV portāls

Nosakot mēneša ienākumu, lai noteiktu obligāto iemaksu objektu, saimnieciskās darbības izdevumi nav obligātas iemaksas, kuras persona iemaksājusi par sevi kā par pašnodarbināto. Obligātas iemaksas, kas veiktas par sevi kā pašnodarbināto personu, ir iedzīvotāju ienākuma nodokļa attaisnotais izdevums, kas pilnā apmērā tiek atskaitīts no gada ar iedzīvotāju ienākuma nodokli apliekamā ienākuma apjoma gada ienākumu deklarācijā tikai iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanas nolūkiem.

Informācija par sociālajām iemaksām ir atrodama Valsts ieņēmumu dienesta tīmekļa vietnes sadaļā “VSAOI Informatīvie un metodiskie materiāli” > Valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veikšana noteiktajam nodokļu maksātāju kategorijām > metodiskais materiāls “Pašnodarbinātā valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 59 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas