E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22786
Lasīšanai: 2 minūtes

Rēķina sagatavošanas izmaksas

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. martā, 2021
Dale

Labdien! Sākot ar 2021. g., man SIA “Bauskas ūdens” par rēķina sagatavošanu ir jāmaksā 2 eiro. Rēķinus apmaksāju klientu portālā, tie pat nav jāsūta uz e-pastu. Pastāv citas iespējas rēķinu nomaksai. Vai es varu atteikties no šāda pakalpojuma? Nekāds līgums nav parakstīts.

A
atbild:
15. martā, 2021

Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma 17. 3 pantā ir noteikta kārtība, kādā dzīvokļu īpašnieku kopība var organizēt (noteikt) maksājumu veikšanu.

(1) Par dzīvojamās mājas uzturēšanai nepieciešamajiem pakalpojumiem dzīvojamās mājas īpašnieks patstāvīgi norēķinās ar attiecīgā pakalpojuma sniedzēju, veicot tiešus maksājumus pakalpojuma sniedzējam, izņemot šā panta otrajā daļā minēto gadījumu.

(2) Dzīvojamās mājas īpašnieks ir tiesīgs likumā noteiktajā kārtībā pieņemt lēmumu par uzdevuma došanu pilnvarotai personai, kas var būt arī pārvaldnieks, organizēt maksājumu iekasēšanu no dzīvojamās mājas īpašnieka par attiecīgu dzīvojamās mājas uzturēšanai nepieciešamo pakalpojumu un saņemto maksājumu pārskaitīšanu dzīvojamās mājas īpašnieka vārdā pakalpojuma sniedzējam [maksājums ar pilnvarotas personas (pārvaldnieka) starpniecību].

Tādējādi, ja jūs esat daudzdzīvokļu mājas dzīvokļa īpašnieks un dzīvokļu īpašnieku kopība kopsapulcē ir nolēmusi veikt norēķinus ar pakalpojumu sniedzēju (SIA “Bauskas ūdens”) tieši, tad SIA “Bauskas ūdens” ir tiesīgs aprēķināt maksu par rēķina sagatavošanu. Līdz ar to jūs vienpersoniski nevarat atteikties no dzīvokļu īpašnieku kopības lēmuma izpildes (mainīt noteikto kārtību), jo dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumi ir saistoši visiem dzīvokļu īpašniekiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas