E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22779
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Jumta segums

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. martā, 2021
Kārlis

Labdien! Ir gatavs mājas projekts, kuram paredzēts likt metāla jumta segumu. Kopš projekta pabeigšanas pagājuši pāris gadi, un nonācām pie secinājuma, ka vēlētos tomēr ēkai likt betona vai māla dakstiņu jumta segumu. Vai ir kādi likumi vai normatīvie akti, kuros norādīts, kā tiek projektētas jumta koka konstrukcijas, jumta slodzes utt.? Dakstiņu pārdevēji apgalvo, ka droši var metāla vietā likt dakstiņus, jo mūsdienu ēkām konstrukcijas tiekot projektētas jau ar rezervi. Bet metāla jumta segums ir viegls, dakstiņi tomēr krietni smagāki. Tāpēc gribētos šajā jautājumā ne tikai paļauties uz viņu sacīto, bet arī saprast likumdošanas un praktisko izturības pusi.

A
atbild:
19. martā, 2021
Rīgas pilsētas būvvalde
Edgars Butāns, Vadītāja biroja sabiedrisko attiecību projektu vadītājs

Ministru kabineta noteikumi Nr. 793 “Noteikumi par Latvijas būvnormatīvu LBN 206-14 ”Koka būvkonstrukciju projektēšana”, kas izdoti gada 23. decembrī, apstiprina Latvijas būvnormatīvu LBN 206-14 “Koka būvkonstrukciju projektēšana”.

Ar jautājumu jāvēršas pie sertificēta būvinženiera, kurš izvērtēs un pateiks, vai un kādas izmaiņas projektā nepieciešams veikt.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 5 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas