E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22474
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
1
1
1

Vai veidojas ar nodokli apliekams ienākums

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. februārī, 2021
Jānis

Tātad situācija: man ir brīvi līdzekļi, es ielieku investīciju kontā, teiksim, 100 eiro. Nopērku, piemēram, “Dzintara” akcijas. Bet pārdodu ar zaudējumiem: 10 eiro. Kontā paliek 90 eiro. Saprotu, ka šī aktivitāte nav man, es atmetu ar roku un skaitu atpakaļ uz savu bankas kontu pāri palikušos 90 eiro. Vai šādā gadījumā esmu brīvs no nodokļu maksāšanas? Skaidrs, ka ienākumu nav, bet vai no darbības, kad izņemu atlikušo naudu, man kaut kas jāmaksā?

A
atbild:
19. martā, 2021
Valsts ieņēmumu dienests
Kristīne Augstkalne-Jaunbērziņa, sabiedrisko attiecību speciāliste

Kapitāla pieaugumu nosaka, no kapitāla aktīva atsavināšanas cenas atņemot iegādes vērtību un kapitāla aktīvā veikto ieguldījumu vērtību kapitāla aktīva turēšanas laikā.

Kapitāla aktīvi ir akcijas, kapitāla daļas, pajas, ieguldījumi personālsabiedrībā un citi Finanšu instrumentu tirgus likumā minētie finanšu instrumenti.

Jautājumā minētajā piemērā akciju atsavināšanas vērtība ir mazāka nekā iegādes vērtība. Ar nodokli apliekams ienākums neveidojas.

Ja darījumi neveido ar nodokli apliekamu ienākumu, deklarācija par ienākumu no kapitāla pieauguma Valsts ieņēmumu dienestam nav jāiesniedz.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 292 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas