E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22129
Lasīšanai: 2 minūtes

Nodarbinātības noteikumi un darba samaksa – katra darbinieka darba līgumā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. janvārī, 2021
Aina

Likumā rakstīts: ja darbinieks ir nostrādājis mēneša normālā darba laika stundas, bet aprēķinātā alga ir mazāka nekā valstī noteiktā minimālā darba samaksa, tad darba devējam jāpiemaksā starpība.
Ja lielākā daļa strādnieku pārpilda normu 1,5–2 reizes, bet daži nespēj un arī negrib pildīt normu un viņiem nav pretenziju, tāpat kā priekšniekam, kāpēc ir jāpiemaksā? Tad jau citiem nebūs stimula rauties, ja visu varēs saņemt ar piemaksu.

A
atbild:
13. janvārī, 2021
Zaida Kalniņa
LV portāls

Jūs citējāt Ministru kabineta noteikumu Nr. 656 “Noteikumi par minimālās mēneša darba algas apmēru normālā darba laika ietvaros un minimālās stundas tarifa likmes aprēķināšanu” 4. punktu.

Sniegtais apraksts nav pietiekami izsmeļošs, lai to komentētu, jo nav zināmi visu darbinieku darba līguma noteikumi un nolīgtā alga. Darba devējam ir jāapmaksā visas nostrādātās un uzskaitītās darba stundas atbilstoši darba līguma noteikumiem. Jānorāda, ka tie vienā kolektīvā un pat vienādā amatā strādājošajiem var būt atšķirīgi.

Nodarbinātības noteikumus, nesaprotamas situācijas u. c. tā sauktos darba strīdus kolektīvā vispirms būtu jāapspriež ar darba devēju. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas