E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 22006
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ja iznomātājs sagatavojis līgumu vienā eksemplārā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. decembrī, 2020
Silvija

Labdien! Jānoslēdz zemesgabala nomas līgums. Iznomātāji atsūtīja pa pastu vienu līguma eksemplāru parakstam. Es kā nomnieks, izlasot līgumu, konstatēju dažas nepilnības: 1) nepareizi norādīts iznomātāja uzvārds, 2) nepareizi norādīta būvju īpašuma adrese. Ir vēl dažas nepilnības: nav līguma noteikumu. Līgums sastādīts tikai vienā eksemplārā, un tas man būtu jāaizsūta iznomātājam. Kas paliek man? Vai es kā iznomātājs varu šo līgumu parakstīt?

A
atbild:
15. janvārī, 2021
Marika Mure
juriste

Atbilstoši Civillikuma 1533. pantam līgums uzskatāms par galīgi noslēgtu tikai tad, kad starp līdzējiem notikusi pilnīga vienošanās par būtiskām darījuma sastāvdaļām (ar nolūku savstarpēji saistīties).

Saskaņā ar likuma 1470. pantu būtisks darījumā ir viss, kas nepieciešams tā jēdzienam un bez kā arī pats nodomātais darījums nav iespējams.

Tādējādi jums nav jāparaksta tāds līgums, kura redakcija ir nekorekta un kurai nevarat vai nevēlaties piekrist. Turklāt līgums jāparaksta tik eksemplāros, cik līdzēju ir līgumā. Jūsu gadījumā tiem būtu jābūt abpusēji parakstītiem diviem līguma eksemplāriem, no kuriem viens paliek jūsu rīcībā, bet otrs iznomātājam.

Aicinu jūs vērsties pie iznomātāja, norādot uz līguma trūkumiem un lūdzot tos novērst. Līgumu parakstīsiet, kad būsiet vienojušies par visiem līguma nosacījumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas