E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21993
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
12
12

Vai attaisnotajos izdevumos var iekļaut tēriņus par zālēm

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. decembrī, 2020
Dzintra

Labdien! Vai man ir tiesības saņemt nodokļu pārmaksu par regulāri izrakstītām un iegādātām zālēm? Esmu 1. grupas invalīds, saņemu invaliditātes pensiju.

A
atbild:
21. decembrī, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Lai atgūtu daļu no gadā samaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa, var deklarēt izdevumus par medicīnas un ārstniecisko pakalpojumu izmantošanu, zobārstniecības pakalpojumiem (ieskaitot zobu protezēšanu), endoprotēžu un citu veidu ar cilvēka organismu savienotu protēžu izgatavošanu un iegādi, ja par to nav samaksāts no Nacionālā veselības dienesta vai citu personu līdzekļiem.

Ministru kabineta noteikumos Nr. 336 par attaisnotajiem izdevumiem par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem ir noteikts, ka attaisnotajos ārstnieciskajos izdevumos ir atļauts ieskaitīt taksācijas gada izdevumus par tiem veselības aprūpes pakalpojumiem, ar kuriem saistītos izdevumus atbilstoši normatīvajiem aktiem nesedz Nacionālais veselības dienests, kā arī pacienta iemaksas; visus ar ārstēšanos rehabilitācijas iestādēs saistītos izdevumus.

Attaisnotajos izdevumos par medicīnas un ārstniecisko pakalpojumu izmantošanu nevar ieskaitīt: redzes asumu koriģējošu optikas izstrādājumu (briļļu un lēcu) iegādes izdevumus; izdevumus par ārstniecības līdzekļu (ārstniecisko preparātu, zāļu un vitamīnu), medicīnas ierīču un preču iegādi, izņemot veselības aprūpes pakalpojuma sniegšanai izmantoto ārstniecības līdzekļu, medicīnas ierīču un preču iegādes izdevumus, par ko nemaksā no Nacionālā veselības dienesta līdzekļiem.

Labs saturs
12
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 1 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas