E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21768
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai varēs saņemt bezdarbnieka pabalstu, ja strādāts sezonas darbs

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. novembrī, 2020
roberts

Par bezdarbnieka pabalstu. Strādāju sezonas darbus, pagājušogad novembrī beidzās darba attiecības, ieguvu bezdarbnieka statusu un saņēmu pabalstu. Darba attiecības atsākās šīgada aprīlī. Pašreiz sezona beidzas, un decembrī iegūšu bezdarbnieka statusu. Kas tādā gadījumā notiek ar bezdarbnieka pabalstu?

A
atbild:
30. novembrī, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja ir zaudēts darbs, tad visos gadījumos, lai noteiktu tiesības uz bezdarbnieka pabalstu, jābūt izpildītiem šādiem nosacījumiem:

  • piešķirts bezdarbnieka statuss;
  • kopējais apdrošināšanas (darba) stāžs ir ne mazāks par vienu gadu;
  • Latvijā ir veiktas vai bija jāveic obligātās sociālās apdrošināšanas iemaksas bezdarba gadījumam ne mazāk kā 12 mēnešus pēdējo 16 mēnešu periodā pirms bezdarbnieka statusa iegūšanas dienas.

Ja bezdarbnieka statuss, stājoties darba attiecībās, tika zaudēts, tad, 12 mēnešu laikā iegūstot bezdarbnieka statusu atkārtoti, tiesībām uz bezdarbnieka pabalstu arī ir nepieciešams kvalifikācijas periods. Proti, pēdējo 16 mēnešu periodā pirms bezdarbnieka statusa iegūšanas sociālās apdrošināšanas iemaksām bezdarba gadījumam jābūt veiktām 12 mēnešus, jo bezdarbnieka pabalsta saņemšanas laikā persona nav apdrošināta bezdarba gadījumam, bet tikai pensijai.

Apdrošināšanas periodu atbilstību un kvalifikācijas prasību izpildi, ņemot vērā konkrētus datus un konkrētus datumus, nosaka Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, kurā varat noskaidrot, vai jums būs bezdarbnieka pabalsts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas