E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21550
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses
9
9

Par skaidras naudas iemaksām kontā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. novembrī, 2020
Jana

Labdien! Zinot, ka līdz trešās paaudzes naudas dāvinājumu neapliek ar nodokli un deklarācija nav jāiesniedz līdz 10 000 eiro, ja skaidrā nauda 7000 eiro, kura ir sakrāta gada laikā mājās un vienā reizē ielikta bankā automātā, kur nevar norādīt mērķi, jautājums ir tāds: ja VID iestādei radīsies jautājums par naudas izcelsmi, kā varēs pierādīt, ka tā ir meitas dāvinātā nauda, t.i., palīdzība vecumdienu nodrošināšanai.

A
atbild:
09. novembrī, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likuma “Par nodokļiem un nodevām” 30. pantā ir noteikti skaidras naudas lietošanas ierobežojumi. Nodokļu maksātājiem nav atļauts veikt skaidrā naudā darījumus, kuru summa pārsniedz 7200 eiro.

Uz kredītiestāžu pakalpojumiem likumā noteiktie skaidras naudas lietošanas ierobežojumi neattiecas, tai skaitā uz skaidrās naudas iemaksām kontos. Jo pašām kredītiestādēm jāpilda prasības noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanā, kas paredz pievērst uzmanību neparastiem vai aizdomīgiem darījumiem, un attiecīgi reaģēt. Ja bankai būs jautājumi, tā tad tos jums arī uzdos.

Jebkuram cilvēkam, kam ir legāli ienākumi, arī tad, ja tas ir bērnu materiālais atbalsts, nevarētu būt grūtību to pierādīt – paskaidrot. Ja vien bērnam, kurš sniedz nozīmīgu finansiālu palīdzību, pašam ir legāli ienākumi, ka to var atļauties. Likumos noteiktā naudas plūsmu uzraudzība un ierobežojumi nav domāti, lai liegtu palīdzību ģimenes locekļiem, bet gan lai novērstu naudas atmazgāšanu, nodokļu nemaksāšanu un tamlīdzīgas nelikumīgas darbības.

Labs saturs
9
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 42 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas