E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2120
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Trešajām personām ziņas izpaust nedrīkst

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. martā, 2013
Oksana Kairova

Vai zvērināta tiesu izpildītāja palīgam ir tiesības citu cilvēku klātbūtnē apspriest manu parāda piedziņas lietu? Vai tas nav 52.panta pārkāpums? Kam es varu par to sūdzēties?

A
atbild:
28. martā, 2013
Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome
Vidaga Daniševska, vecākā juriste

Uz šo jautājumu nav iespējams viennozīmīgi atbildēt, jo nav zināmi faktiskie lietas apstākļi.

Zvērinātu tiesu izpildītāju likuma 52.pants paredz, ka zvērināts tiesu izpildītājs, viņa palīgs un darbinieki nedrīkst izpaust trešajai personai ziņas par sastādītajiem aktiem un veiktajām amata darbībām, kā arī ziņas, kas iegūtas, veicot zvērināta tiesu izpildītāja profesionālo darbību. Šis noteikums ir spēkā arī pēc tam, kad viņi ir atstājuši savu amatu.

Likums noteic, ka ziņas par sastādītajiem aktiem un veiktajām amata darbībām sniedzamas likumā noteiktajā kārtībā: tiesai, prokuroram un izmeklēšanas iestādēm – sakarā ar amata pienākumu pildīšanu; citām valsts iestādēm vai amatpersonām, kā arī privātpersonām – ar visu lietas dalībnieku piekrišanu vai ar rajona (pilsētas) tiesas priekšsēdētāja rakstveida atļauju; Tieslietu ministrijai - tai normatīvajos aktos noteikto funkciju veikšanai; Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomei - tai normatīvajos aktos noteikto funkciju veikšanai.

Par šīs normas pārkāpumu var iesniegt sūdzību Tieslietu ministrijā, lai tā izvērtē zvērināta tiesu izpildītāja palīga rīcību. Tomēr jānorāda, ka šādu vai līdzīgu pārkāpumu ir grūti objektīvi pārbaudīt, jo pārsvarā tiek pretstatīti divu personu apgalvojumi.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 248 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas