E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 21093
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Darba attiecību izbeigšanai jābūt likumīgi pamatotai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. septembrī, 2020
Ilona Valentanaviča

Labdien! Vai darba devējam ir tiesības atbrīvot darbinieku no darba, ja nav nekādu pārkāpumu? Tiku pieņemta darbā Daugavpils 24. PII skolotāja logopēda amatā no 2019. gada decembra. Ar 31. maiju tiku atbrīvota no darba. Tagad ar 01.09.2020. tiku pieņemta atkal. Darbiniekam nav pārkāpumu, viss darbs tika paveikts atbilstoši Latvijas likumiem. Darba devējs tā rīkojas, lai saglabātu sev finanšu resursus un nemaksātu darbiniekam naudu par atvaļinājumu.

A
atbild:
18. septembrī, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Lai sniegtu precīzu atbildi uz jūsu jautājumu, ir nepieciešama konkrētāka informācija gan par noslēgto darba līguma saturu, gan atbrīvošanas pamatojumu.

Ja darba līgums ticis noslēgts uz noteiktu laiku, tad šāds līgums izbeidzas noteiktajā termiņā. To paredz Darba likuma 44. panta ceturtā daļa.

Ja darba līgums tika noslēgts uz nenoteiktu laiku, ir svarīgi, kāds bija darba devēja uzteikumā norādītais likumīgais pamatojums. Darbinieku var atlaist no darba, tikai atsaucoties uz kādu no Darba likuma 101. pantā norādītajiem iemesliem.

Darba attiecības var izbeigt arī pēc pušu vienošanās, pamatojoties uz Darba likuma 114. pantu. Tādā gadījumā darbinieks ir tiesīgs saņemt bezdarbnieka pabalstu no pirmā darba attiecību izbeigšanas mēneša (Valsts nodarbinātības aģentūrā reģistrējoties bezdarbnieka statusā).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 73 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas