E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20993
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Kāpēc izdoti konkrēti Ministru kabineta noteikumi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. septembrī, 2020
Daina

Labdien! Nesaprotu, kādos gadījumos ir saistoši Ministru kabineta (MK) noteikumi Nr. 408 “Dzīvojamās mājas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksas aprēķināšanas noteikumi”, kas izdoti saskaņā ar likuma “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju” 50. panta ceturto daļu. Dzīvojamo māju privatizācija taču ir noslēgusies, kāpēc MK ir no jauna izdevis šādus noteikumus? Vai jaunajos māju projektos tie jāpiemēro, ja to vēlas apsaimniekotājs? Jauno projektu mājas nekad nav bijušas ne valsts vai pašvaldību īpašumā, ne valdījumā.

A
atbild:
04. septembrī, 2020

Ministru kabineta 2017. gada 11. jūlija Ministru kabineta noteikumi Nr. 408 “Dzīvojamās mājas pārvaldīšanas un apsaimniekošanas maksas aprēķināšanas noteikumi” ir izdoti tādu dzīvojamo māju pārvaldīšanas maksas aprēķināšanai, kuras ir privatizētas saskaņā ar likuma “Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju” nosacījumiem, bet kuras dzīvokļu īpašnieki pārvaldīšanā nav pārņēmuši no līdzšinējā pārvaldnieka.

MK noteikumi ir nepieciešami tādēļ, ka nav pieņemts kopības lēmums par pārvaldīšanas izdevumu noteikšanu un nav noslēgts pārvaldīšanas līgums ar pārvaldnieku.

Jaunajos projektos šos noteikumus parasti nepiemēro, ja vien to piemērošana nav pielīgta ar pārvaldīšanas līgumu, kas noslēgts starp dzīvokļu īpašnieku kopību un pārvaldnieku.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas