E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2085
Lasīšanai: 2 minūtes

Izmaiņas Krimināllikumā no 1.aprīļa

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. martā, 2013
julija

Sveiki, sakiet lūdzu, vai ir paredzētas izmaiņas k.l. no 01.04.2013. 76.panta 2.daļā un 125.panta 3.daļā? Paldies

A
atbild:
21. martā, 2013
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Visticamāk, Jūs interesē grozījumi Krimināllikuma (KL) 176.panta otrajā daļā, nevis 76.pantā. 76.pants saucas „Marodēšana” („par kritušo vai ievainoto mantas piesavināšanos kaujas laukā (marodēšanu) — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem”) un grozījumi KL šajā pantā pēc 1.aprīļa izmaiņas neievieš.

Savukārt KL 176.panta otrā daļa turpmāk paredz maksimālo soda sankciju astoņu gadu apmērā.

KL 125.panta „Tīšs smags miesas bojājums” trešās daļas redakcija būs šāda: „Par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, vai par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa, – soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.”

Vienlīdz vēršam uzmanību uz to, ka tikai tiesa, izvērtējot visus lietas apstākļus, var lemt par konkrētas notiesātās personas soda mēra samazināšanu. Tāpēc nekritiski attiecināt likuma pantu jaunās normas nav lietderīgi. Ieslodzījumu vietu pārvalde jau šobrīd ir uzsākusi apzināt visu to notiesāto personu lietas, uz kurām attiecināmi KL grozījumi. Lietas tiks nosūtītas tiesai, tās skatīs rakstveida procesā un notiesātajiem par izmaiņām paziņos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 118 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas