E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20718
Lasīšanai: 2 minūtes

Kā rīkoties, ja ūdens skaitītāja rādījumi pierakstīti nepareizi

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. jūlijā, 2020
Jana

Noslēdzām ar dzīvokļa īpašnieku līgumu. Līguma noslēgšanas dienā kopīgi pierakstījām ūdens un elektrības skaitītāju rādījumus. Dzīvokļa īpašnieks ūdens skaitītāju līgumā norādīja 0,401 m3 un piekodināja, ka šādi ir jānoraksta un jāiesūta ūdens skaitītāja rādījumi. Tā nu visu gadu turpināju šādā formātā sūtīt (0,405 m3, 0,449 m3). Kad pienāca laiks kārtējo reizi iesūtīt ūdens skaitītāja rādījumus, dzīvokļa īpašnieks teica, ka rādījumi nav nodoti pareizi. Kad jautāju, kādēļ nav pareizi, atbilde bija: tā neviens skatītājus nenodod (ar 0,...). Tad nosūtīju bildi ar līgumā rakstīto skaitītāja rādījumu (0,401 m3) un piebildu, ka līguma noslēgšanas dienā viņš pats lika šādi nodot turpmākos rādījumus. Uz to saņēmu atbildi, ka tā nav pareizi. Tagad dzīvokļa īpašnieks pieprasa naudas parādu par ūdeni. Kā rīkoties šādā situācijā?

A
atbild:
30. jūlijā, 2020
Marika Mure
juriste

Neredzot īres līgumu un nezinot citu būtisku informāciju, ir grūti sniegt korektu atbildi.

Tomēr, ja līgumā esat vienojušies par ūdens skaitītāju rādījumu pierakstu jūsu norādītajā veidā, kas secībā izrādījies nepareizs, sekojot tiesību principam “likumu nezināšana neatbrīvo no atbildības”, atbildība par situāciju būtu jāuzņemas gan īrniekam, gan izīrētājam.

Respektīvi, šādā situācijā jāmēģina vienoties ar izīrētāju par parāda segšanu. Tāpat būtu lietderīgi veikt īres līguma grozījumus, norādot korektu ūdens skaitītāja rādījumu pierakstu un to nodošanas kārtību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas