E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2069
Lasīšanai: 4 minūtes
TĒMA: Satiksme
3
3

Transportlīdzekļa novietošana dzīvojamās mājas pagalmā

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. martā, 2013
Deniss Zatravkins

Mūsu mājas pagalmā (Tomsona ielā 34, Rīgā; pagalma robežas - ar Kr.Valdemāra, Alojas un Tomsona ielām), radusies konfliktsituācija saistībā ar privāto transportlīdzekļu novietošanu. Iebraucot pagalmā, ir redzama tur uzstādītā ceļa zīme Nr.522 („Stāvēšanas aizlieguma zona’). Uz ceļa uzstādīta ceļa zīme Nr.330 („Visi ierobežojumi beidzas”). Nekādas citas papildu ceļa zīmes vai norādes par ierobežojumiem u.tml. šajā teritorijā nav izvietotas. Namu iedzīvotāji (dzīvokļu īpašnieki) novieto personīgos transportlīdzekļus pēc iespējas maksimāli tuvu ēkām, kurās viņi dzīvo - saskaņā ar noteikto šādas rīcības pamatojumu dokumentos – caurlaidēs, kuras izsniedzis apsaimniekotājs - SIA \"Rīgas namu pārvaldnieks\" iecirknis \"Valdemārs\". Tā kā brīvu vietu, kur novietot savas automašīnas, nav pieejamas savā pagalmā (brīvu vietu trūkuma dēļ), iedzīvotājiem nav citas alternatīvas, kā novietot savas automašīna tuvāko māju pagalmos, kur novietota ceļa zīme Nr.522. Pie namiem Rīgā, Tomsona ielā 40 un 42, praktiski nav iespējams novietot personīgos transportlīdzekļus savas dzīvesvietas tiešā tuvumā. Savukārt caurlaides, kas atļauj novietot personīgos transportlīdzekļus, iedzīvotājiem tika izsniegtas. Pēdējā laikā ir novērots, ka, reaģējot uz dažu īrnieku iesniegumiem, Ceļu policijas darbinieki veic pastāvīgas pārbaudes pagalma teritorijā. Tie transporta līdzekļu īpašnieki, kuri novieto savu automašīnu nevis sava mājokļa tiešā tuvumā, bet pagalma teritorijā, kur izvietota ceļa zīme Nr.522, tiek sodīti, atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 10.„a” nodaļas „Administratīvo pārkāpumi ceļu satiksmē” 149.10 punktā „Apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšana” noteiktajam; ar atzīmi - \"nederīga caurlaide\". Šajā sakarā, lūdzu, sniegt atbildi uz šādiem jautājumiem: • Vai man ir tiesības novietot personīgo transportlīdzekli visā pagalma teritorijā, kur izvietota ceļa zīme Nr.522, vai tikai savas dzīvesvietas tiešā tuvumā, atbilstoši caurlaidei; pievienojot pamatojumu - katras mājas iedzīvotāju transportlīdzekļu novietošanai paredzēto vietas norādi atbilstošās teritorijas zemes plānā? • Vai caurlaide tika izsniegta, lai es kā mājas iedzīvotājs un personīgā transportlīdzekļa īpašnieks, varētu novietot savu automašīnu „iespējami tuvu mājai” vai arī attiecīgi - „mājās pagalma apkārtnē\"?

A
atbild:
22. aprīlī, 2013

SIA „Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) iecirknis „Centrs” informē, ka caurlaides izsniedz tiem RNP apsaimniekošanā esošo māju īpašniekiem, kuri ar attiecīgu lūgumu ir vērsušies RNP. Turklāt caurlaides izsniedz tikai automašīnu novietošanai uz konkrētajai dzīvojamajai mājai piesaistītā zemes gabala, līdz ar to tās nav derīgas automašīnas novietošanai citā teritorijā.

No minētās situācijas var noprast, ka dzīvojamajai mājai Tomsona ielā 34, Rīgā, piesaistītajā teritorijā (pagalmā) savas automašīnas mēdz novietot arī dzīvojamo māju Tomsona ielā 40, Rīgā, un Tomsona ielā 42, Rīgā, dzīvokļu īpašnieki, kas saistīts ar to, ka pie šīm mājām automašīnu iespējams atstāt Tomsona ielas malā un visbiežāk visas vietas ir aizņemtas. Diemžēl šajā situācijā RNP kompetencē neietilpst jautājuma par papildus bezmaksas autostāvietu ierīkošanu risināšana.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas