E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20623
Lasīšanai: 2 minūtes

Darba attiecības izbeidzot, jāsaņem proporcionāla atvaļinājuma kompensācija

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūlijā, 2020
Agita

Labdien! Man bija darba attiecības (no 05.05.2010. līdz 07.07.2020.), bet darba devējs atvaļinājumā neļāva iet, jo man nebija aizvietotāja. Ir neizmantots atvaļinājums (līdz 22.04.2020.), neizmantotas 60 dienas.
No 07.07.2020. izbeidzām darba attiecības pēc Darba likuma (DL) 114. panta. Vai darba devējs, izbeidzot darba attiecības pēc DL 114. panta, var neaprēķināt un neizmaksāt kompensāciju par neizmantoto atvaļinājumu?

A
atbild:
28. jūlijā, 2020
Zaida Kalniņa
LV portāls

Izbeidzot darba attiecības, jebkurā gadījumā darba devēja pienākums ir izmaksāt darbiniekam darba attiecību pēdējā dienā visas tam pienākošās summas – darba samaksu par pēdējo nostrādāto posmu un neizmantoto atvaļinājumu kompensāciju par visiem periodiem, kad atvaļinājums nav izmantots.

Ja atvaļinājuma kompensācija nav izmaksāta, jums var ieteikt rakstveidā (ierakstītā pasta sūtījumā) vērsties pie darba devēja un lūgt izsniegt galīgo aprēķinu, kā arī izmaksāt neizmantotā atvaļinājuma kompensāciju. Ja mēneša laikā no jūsu iesnieguma saņemšanas brīža darba devējs nav izmaksājis naudu un izsniedzis galīgo aprēķinu, jūs savu aizskarto tiesību un likumīgo interešu aizsardzībai saskaņā ar Darba strīdu likumu esat tiesīgs vērsties tiesā ar pieteikumu par darba devēja savlaicīgi neizmaksātas darba samaksas piedziņu. Tāpat ir iesakāms vērsties Valsts darba inspekcijā ar iesniegumu, aizpildot veidlapu

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas