E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20264
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
10
10

Par draudu izteikšanu ir paredzēta kriminālatbildība

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. jūnijā, 2020
Sandris

Labdien! Kaimiņš jau otro reizi piedraudējis mani nosist. Bet pierādījumu tam nekādu nav. Kā man rīkoties? Labākajā gadījumā ir tikai viens liecinieks.

A
atbild:
08. jūnijā, 2020
Olga Lauva
juriste

Tā kā jums ir izteikti nopietni draudi, būtu ieteicams vērsties Valsts policijā ar iesniegumu. Ar iesniegumu Valsts policijā persona var vērsties jebkurā situācijā, ja uzskata, ka pret viņu ir izdarīts noziedzīgs nodarījums.

Saskaņā ar Krimināllikuma 132. pantu par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats baidīties, ka šie draudi var tikt izpildīti, soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Vēlams un ieteicami, lai apdraudētā persona fiksē sistemātiski izteiktos draudus (pierādījumu vākšana), piemēram, saglabājot mobilajā telefonā īsziņas ar izteiktajiem draudiem vai jebkuru citu saraksti, sarunas ieraksts ar audio palīdzību, liecinieku pieaicināšana, tātad vākt pierādījumus par to, ka personai tiek draudēts.

Atbilstoši minētajam noteikti vērsieties Valsts policijā. Rakstisku iesniegumu ar lūgumu uzsākt kriminālprocesu var iesniegt jebkurā Valsts policijas iecirknī vai nosūtīt pa pastu. Valsts policijas iecirkņu un dežūrdaļu kontaktinformācija ir atrodama mājaslapā.

Iesniegumu Valsts policijai var iesniegt arī attālināti, izmantojot e-pakalpojumu “E-iesniegums iestādei” valsts pārvaldes pakalpojumu portālā www.latvija.lv vai sūtot elektroniski (ar e-parakstu) parakstītu dokumentu uz e-pasta adresi: kanc@vp.gov.lv.

Iesniegumā jānorāda detalizēta informācija par notikumu un to, kādā veidā ir aizskartas jūsu tiesības, kā arī cita informācija, kas varētu būt noderīga noziedzīga nodarījuma atklāšanai. Neaizmirstiet norādīt savus personas datus, jo kriminālprocesa uzsākšanas iemesls nevar būt anonīma informācija vai informācija, kuras iesniedzējs atsakās atklāt informācijas avotu.

Iesniegumā norādiet arī savu kontaktinformāciju – tālruņa numuru, dzīvesvietas un elektroniskā pasta adresi (ja tāda ir), lai nepieciešamības gadījumā procesa virzītājs ar jums var sazināties.

Labs saturs
10
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas