E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 20092
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

Lai organizētu loteriju, jāsaņem uzraudzības inspekcijas atļauja

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. maijā, 2020
Uģis

Labdien! Ir doma veidot loterijas ar noteiktu dalības maksu (par katru, kurš vēlas būt dalībnieks). Kolīdz noteiktā summa tiks savākta, balvā varēs saņemt piedāvāto preci. Ar ko man būtu jāsāk? Kādas atļaujas vajadzīgas? Vai man ir jāveido atsevišķs bankas konts naudai, kura ieplūst no loterijas? Kādi ir nodokļi par to? Kur vērsties, lai es to varētu darīt legāli un ar visām atļaujām? Paldies!

A
atbild:
18. maijā, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Saskaņā ar Preču un pakalpojumu loterijas likumu preču loterija ir spēle, kurā dalībnieki piedalās, veicot preču pirkumu, bet nemaksājot dalības maksu. Pakalpojumu loterija ir spēle, kurā dalībnieki piedalās, noslēdzot pakalpojuma līgumu, bet nemaksājot dalības maksu.

Lai organizētu preču vai pakalpojumu loteriju, komersantam, kas ražo, izplata, pārdod preces vai sniedz pakalpojumus, vai loterijas organizētājam ir jāsaņem loterijas atļauja Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijā.

Loterijas atļaujas saņēmējs maksā valsts nodevu likumā noteiktajā apmērā.

Informācija par preču un pakalpojumu loterijām un noteikumiem to organizēšanai atrodama Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas mājaslapā.

Preču un pakalpojumu loterijas reglamentē: Preču un pakalpojumu loteriju likums, Ministru kabineta 16.12.2003. noteikumi Nr. 701 “Ziņojuma par preču vai pakalpojumu loterijas organizēšanu iesniegšanas kārtība” un Ministru kabineta 02.01.2007. noteikumi Nr. 16 “Preču un pakalpojumu loteriju organizēšanas uzraudzības un kontroles kārtība”.

Jāvērš uzmanība, ka inspekcijas mājaslapā ir brīdinājums par viltus loterijām. Norādīts arī, ka Eiropas valstīs loterijas drīkst organizēt tikai ar attiecīgās dalībvalsts uzraudzības iestādes izsniegtu atļauju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas