E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1992
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses

Maksājumus no PNS konta var veikt pasta nodaļā

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. februārī, 2013
Māris Bārzdainis

Vai no PNS konta var maksāt rēķinus?

A
atbild:
21. februārī, 2013
VAS "Latvijas pasts"
Zane Plone, sabiedrisko attiecību speciāliste

No „Latvijas Pastā” atvērtā maksājumu konta klientiem ir iespēja veikt dažādu komunālo pakalpojumu apmaksu (elektroenerģijas, gāzes, ūdens, telekomunikāciju, telpu īres, apsaimniekošanas, apkures u.c.), saņemt pensiju, algu, pabastu vai citus maksājumus, veikt iemaksas uz fizisko vai juridisko personu kontiem Pasta norēķinu sistēmā vai uz kredītiestādēm gan Latvijā, gan ārzemēs.

Veikt bezskaidras naudas pārskaitījumus vai saņemt dažāda veida maksājumus, izmantojot Pasta norēķinu sistēmu, iespējams, tikai dodoties uz kādu no pasta nodaļām.

Atvērt maksājumu kontu iespējams jebkurā „Latvijas Pasta” nodaļā, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu vai jautājot savam pastniekam konta atvēršanai nepieciešamās veidlapas, kuras darbinieks arī nogādās pasta nodaļā.

Atverot maksājumu kontu „Latvijas Pastā”, iedzīvotājiem katru mēnesi ir iespēja saņemt konta izrakstu savā dzīvesvietā. Tāpat jebkurā brīdī, aizpildot noteiktu veidlapu, klients var pieprasīt konta izrakstu par izvēlētu periodu vai lūgt „Latvijas Pastu” turpmāk nosūtīt uz dzīvesvietas adresi konta izrakstu, kurā redzamas visas noteiktā periodā veiktās konta operācijas. Klientiem ir arī iespēja uzrakstīt pieteikumu pasta nodaļā par regulāra vai vienreizēja maksājuma konta izraksta saņemšanu arī uz e-pasta adresi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas