E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 33480
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pensijas

Kā rīkoties, ja pensija vairākus mēnešus nav saņemta savā pasta nodaļā, jo pensionārs vasarā dzīvo citur

J
jautā:
04. augustā, 2024
Artūrs

Sveiki! Vecmamma vasarā ir aizbraukusi uz laukiem un nevar aiziet uz savu pasta nodaļu saņemt pensiju. Vai tiek piemērots naudas sods, ja pensiju pastā trīs mēnešus neizņem?

A
atbild:
06. augustā, 2024
VAS "Latvijas pasts"
Inita Fedko, Komunikācijas un filatēlijas daļas komunikācijas speciāliste

Šādos gadījumos soda nauda netiek piemērota. Pēc ciemošanās laukos vecmamma ir aicināta sev ērtākajā laikā ierasties attiecīgajā pasta nodaļā, lai saņemtu iepriekšējos mēnešos neizmaksāto pensiju. Savukārt, ja vecmammai ir atvērts PNS konts, tad naudu no tā var izņemt jebkurā pasta nodaļā tās darba laikā.  

Pensiju iespējams saņemt arī savā dzīvesvietā, nav obligāti jādodas uz konkrēto pasta nodaļu. Ja cilvēks vēlas pensiju saņemt savā dzīvesvietā vai mainīt pensijas saņemšanas piegādes adresi, jāiesniedz iesniegums Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA). To var iesniegt klātienē jebkurā VSAA klientu apkalpošanas centrā, valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros, nosūtīt pa pastu vai ar drošu elektronisko parakstu parakstītu iesniegumu nosūtīt uz e-pasta adresi: pasts@vsaa.gov.lv. 

Iesnieguma forma pieejama VSAA mājaslapas sadaļas “Pakalpojumi” apakšsadaļā “Iesniegumu veidlapas” (tālruņa numurs uzziņām: 64507020). 

Turpretī, ja pensijas saņemšana jau ir pieteikta dzīvesvietā, bet pensija nav saņemta, jo persona konkrētajā brīdī nav bijusi mājās, tās atkārtota piegāde jāpiesaka, zvanot uz Latvijas Pasta klientu atbalsta tālruni: 27008001. Pakalpojumu bez maksas klientiem nodrošina divu darbdienu laikā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 115 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas