E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31665
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Satiksme

Kalnciema slēgtās pasta nodaļas pakalpojumus var pieteikt uz mājām

J
jautā:
03. februārī, 2024
Kaspars Bariss

Sveiki! Jelgavas novada Kalnciema pagastā 22. janvārī tika slēgta pasta nodaļa. Gribu zināt, ar kādām tiesībām netika uzklausīts iedzīvotāju viedoklis. Kāpēc un vai ir iespējams atjaunot Kalnciema pasta nodaļu?

A
atbild:
15. februārī, 2024
VAS "Latvijas pasts"
Alise Krustkalne, komunikācijas speciāliste

“Latvijas Pasts” komunikācijā ar sabiedrību izmanto dažādus informācijas sniegšanas kanālus. Uzņēmums 2023. gada 18. decembrī pārrunāja pasta pakalpojumu sniegšanas formāta maiņu ar Jelgavas novada domes pārstāvjiem un sniedza informāciju arī iedzīvotājiem – Kalnciema pagasta iedzīvotāji savās pastkastītēs saņēma paziņojumus, kā arī tika izsūtīta preses relīze Jelgavas novada pašvaldībai un Zemgales reģiona medijiem.

“Latvijas Pastam” nav pienākuma organizēt sabiedrisko apspriešanu par izmaiņām pasta nodaļu darbībā, taču uzņēmums saprot, ka jebkuras pārmaiņas nav vienkāršas, tāpēc ir apņēmies rast veidus, kā vēl labāk informēt iedzīvotājus par pasta pakalpojumu saņemšanas iespējām.

Izvērtējot Kalnciema pasta nodaļas klientu apmeklētību pēdējā gadā, tika secināts, ka tā pakāpeniski samazinās. To galvenokārt izskaidro kopējā iedzīvotāju tendence arvien mazāk izmantot tradicionālos pasta pakalpojumus, it īpaši ārpus Latvijas lielākajām pilsētām.

2023. gadā Kalnciema pasta nodaļā tikai 12% apmeklētāju izmantoja tradicionālos pasta pakalpojumus. Tāpēc no 2024. gada 22. janvāra Kalnciema pagasta iedzīvotājiem “Latvijas Pasts” piedāvā izmantot pasta pakalpojumus klientiem īpaši draudzīgā veidā – savā dzīvesvietā pēc pieprasījuma.

Pastnieks mājās sniedz tos pašus pakalpojumus, kas pieejami pasta nodaļā, un vizīte ir bez maksas. Pastnieka apmeklējumu var pieteikt katru darba dienu, sazinoties ar “Latvijas Pasta” klientu atbalsta tālruni: 27008001 vai 67008001. Secīgi pastnieks pie klienta ieradīsies nākamajā darba dienā.

Esam dzirdējuši, ka klientiem ir neērti traucēt pastniekus, tāpēc aicinām iedzīvotājus nekautrēties un izmēģināt šo pakalpojumu. “Latvijas Pasts” pastnieki savus darba pienākumus pilda ar lielu atbildības un misijas izjūtu un tikai priecāsies doties vizītē uz klienta dzīvesvietu!

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas