E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19879
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Kādas atļaujas vajadzīgas, ja pārbūvē apkures sistēmu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. aprīlī, 2020
Katerina

Mūsu mājā ir 12 dzīvokļi. Trīsstāvu Hruščova laika māja. Dzīvokļu platība ir 550 m2, mājas kopējā platība ir 770 m2. 100% īpašnieku vēlas jaunu apkures sistēmu. Tagad mums ir vertikāla viencaurules apkures sistēma, mēs vēlamies pāriet uz horizontālu divcauruļu sistēmu ar individuāliem siltuma skaitītājiem katram dzīvoklim. Negribam mainīt tikai apkures caurules un uzstādīt siltuma alokatoru, vēlamies rekonstruēt visu apkures sistēmu. Lūdzu, precizējiet, kur sākt. Kurš Rīgā izstrādā daudzdzīvokļu māju apkures sistēmu nomaiņas projektus? Kas apstiprina projektu? Vai ir nepieciešama valdības kontrole? Vai ir noteikts termiņš, kurā jāpabeidz šādi projekti? Piemēram, 5 gadi. Vai arī šis projekts ir neierobežots un to var pabeigt 10 gadu laikā? Mēs nevēlamies ņemt kredītus. Paldies!

A
atbild:
11. maijā, 2020
Inese Helmane
LV portāls
Rīgas dome
Ingrīda Mutjanko, Apsaimniekošanas pārvaldes priekšniece

No izklāstītā jautājuma ir saprotams, ka Jūs savā mājā plānojat mainīt nevis siltumapgādes veidu, bet gan pašreizējās siltumapgādes sistēmas tehnisko risinājumu, pārejot no viencaurules apkures sistēmas uz divcauruļu apkures sistēmu. Ņemot vērā, ka Jūsu daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā jau pašlaik apkures veids ir centralizētā siltumapgāde, kas neietekmē gaisa kvalitāti un nerada papildu gaisa piesārņojumu, Jums nav nepieciešams Rīgas pilsētas siltumapgādes jautājumu komisijas lēmums. Lai īstenotu savu ieceri, Jums jāpasūta projektēšanas darbi pie atbilstošajā jomā sertificētiem speciālistiem vai licencētās firmās. Projektēšanas speciālisti ir kompetenti izvērtēt pārbūves apjomu un sarežģītību un izstrādāt atbilstošu projekta dokumentāciju. Siltumapgādes sistēmas pārbūves jeb rekonstrukcijas dokumentācija ir jāsaskaņo ar dzīvojamās mājas apsaimniekotāju, demontāžas un pārbūves darbus drīkst veikt atbilstošajā jomā sertificēti speciālisti vai licencētas būvfirmas.

Vairāk par apkures sistēmas pārbūvi var lasīt LV portālā publikācijā “Kādi dokumenti vajadzīgi, lai pārbūvētu apkures sistēmu”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas