E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 19621
Lasīšanai: 2 minūtes
11
11

Iesniegumā par invaliditātes apliecību jānorāda vēlamais saņemšanas veids

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. martā, 2020
Tamāra Auziņa

Vai 1. grupas redzes invalīdes vietā jaunu invaliditātes apliecību (iepriekšējai beidzies derīguma termiņš) konkrētajā dienā, laikā un vietā vai pa pastu var saņemt viņas māsa?

A
atbild:
13. martā, 2020
Lidija Dārziņa
LV portāls

Invaliditātes apliecību, ja beidzies tās derīguma termiņš, arī atkārtoti izsniedz Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija (VDEĀVK).

Lai apliecību saņemtu atkārtoti, persona vai tās pārstāvis jebkurā komisijas nodaļā iesniedz iesniegumu ar lūgumu izsniegt apliecību, norādot izsniegšanas iemeslu.

Lai apliecību saņemtu atkārtoti, persona vai tās pārstāvis iesniedz komisijā iesniegumu (var izmantot komisijas tīmekļvietnē (www.vdeavk.gov.lv) ievietoto iesnieguma veidlapu), norādot ziņas par personu (vārds, uzvārds, personas kods, dzīvesvietas adrese), saziņas veidu, apliecības atkārtotas izsniegšanas iemeslu un vēlamo apliecības saņemšanas veidu.

Iesniegumu var iesniegt papīra dokumenta formā, iesniedzot to komisijā personīgi vai nosūtot pa pastu.

Iesniegumu var iesniegt elektroniska dokumenta formā, ja tas ir sagatavots atbilstoši normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu noformēšanu un apriti, vai izmantojot vienoto valsts un pašvaldību pakalpojumu portālu (www.latvija.lv).

Apliecībai ir nepieciešama fotogrāfija. Lai iegūtu personas sejas digitālo attēlu, personu nofotografē komisijas nodaļā, kurā saņemts iesniegums par atkārtotas apliecības izsniegšanu vai arī cilvēka ar invaliditāti pārstāvis iesniedz komisijā viņa sejas fotogrāfiju vai digitālo attēlu, kas atbilst normatīvajos aktos par personu apliecinošiem dokumentiem noteiktajām prasībām.

Lai atkārtoti saņemtu apliecību, ja beidzies apliecības derīguma termiņš, iesniegumam pievieno arī iepriekš izsniegto apliecību.

Rīgā VDEĀVK atrodas Ventspils ielā 53. Komisijas nodaļas ir arī vairākās citās pilsētās – Daugavpilī, Gulbenē, Jelgavā, Jēkabpilī, Kuldīgā, Liepājā, Rēzeknē un Valmierā.

VDEĀVK informatīvais bezmaksas tālrunis: 80205009.

Labs saturs
11
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas